چگونه میتوانم چالشهای بکارگیری آموزش معکوس را (جهت رفع نواقص و جذاب نمودن این روش برای فراگیران) در دوران بحران کرونا شناسایی کنم؟ (مطالعه ای آمیخته از نوع اقدام پژوهی و پدیدارگرایانه)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: EBRCCONF02_1157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 60
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازیلا اخوانی

آموزش و پرورش استان تهران، معاونت آموزش ابتدایی شهرستان پاکدشت، شهید مرتضی هداوند میرزایی

چکیده

در پی شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ و عدم تشکیل کلاسهای حضوری مدارس، برگزاری کلاسها به صورت مجازی اتفاق افتاد. فارغ از تمام جنبه های منفی عدم تشکیل کلاسهای حضوری، ارتقای سطح آموزش مجازی کشور را میتوان از مزایای دوران کووید-۱۹دانست که در دوران پسا کرونا نیز بسیار کاربرد خواهدداشت. پس از گذشت ۲ سال از شیوع ویروس کرونا و کشف واکسن کرونا، کلاسهای بیشتر مدارس کشور به صورت ترکیبی (حضوری- مجازی در بستر برنامه شاد) برگذار شد و این بهترین بستر را برای استفاده از کلاس معکوس که نیازمند هر دو شیوه است فراهم آورد. از طرفی باید پذیرفت که امروزه رویکردهای یاددهی- یادگیری دچار تحول شده است، فراگیران بیشتر ترجیح میدهند که در کلاس درس و یادگیری نقش فعالی داشته باشند،که کلاس درس معکوس کاملا چنین فضایی را برای فراگیران فراهم می آورد.بنابراین هدف این اقدام پژوهی شناسایی مشکلات و چالشهای کلاس معکوس و ارائه راهکارهایی برای مشکلات و چالشهای کلاس معکوس جهت افزایش علاقه و انگیزش دانش آموزان و کاربرد بیشتر این روش در کلاسهای درس است. کلاسهای چهارم و ششم ابتدایی آموزشگاه شهید مرتضی هداوند میرزایی به عنوان نمونه انتخاب شدند. و برای گردآوری اطلاعات در مورد میزان علاقه و استفاده از کلاسهای معکوس در سطح آموزشگاه های شهرستان پاکدشت از -۱ نظرسنجی از مدیران مدارس ابتدایی شهرستان پاکدشت -۲ نظرسنجی از دانش آموزان پایه چهارم و ششم آموزشگاه شهید مرتضی هداوند میرزایی استفاده شد و جهت شناسایی مشکلات و چالشهای کلاس معکوس از روش کیفی پدیدارشناسانه با استفاده از مصاحبه های نیمهساختاریافته استفاده شد. پس از تجزیه و تحلیل اطلاعات گردآوری شده و شناسایی چالشهای کلاس درس معکوس اقداماتی جهت رفع این چالشها و مشکلات و افزایش انگیزه دانشآموزان به اجرا درآمدند. نتایج حاصل از اقدام پژوهی حاضر نشان میدهد که ارائه راهکارهای پیشنهادی جهت برطرف نمودن مشکلات و چالشهای کلاس درس معکوس در آموزشگاه شهید مرتضی هداوند میرزایی جهت افزایش علاقه و فعالیت دانش آموزان پایه چهارم و ششم و کاربرد این روش از سوی معلمان در کلاس درس تاحدودی موفقیت آمیز بوده است.توجه: نکات مهم و کاربردی در رابطه با کلاسهای معکوس و شیوه های حل مشکلات و چالشهای این نوع روش آموزشی در نظام آموزشی متمرکز ایران در اقدام پژوهی حاضر ارائه شده است.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.