نقش شفافیت و مبارزه با فساد بر سلامت اداری و راه های پیشگیری از آن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: EBRCCONF02_838
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 174
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه معینی

کارشناس علوم تربیتی دانشگاه تربیت معلم تهران

چکیده

یکی از مقوله های مهم در عرصه مسائل ادارات و موسسات دولتی و خصوصی فساد اداری است که همواره مشکلاتی را در سیستم معاملات دولتی ایجاد نموده است. کارکنان دولت یکی از سرمایه های سازمانی در اداره امور کشور هستند که حسن عملکرد آنان در تحقق اهداف ادارات و دولت بسیار مهم و رابطه مستقیم با بازدهی بیشتر و مفیدتر و دور شدن از زمینه های تخلف و تخطی کارمند، زمینه ساز پیشرفت خود کارمند و کشور را در پی دارد. پژوهش حاضر با روش توصیفی-تحلیلی در پی این است که فساد اداری باعث استفاده غیرقانونی از اختیارات اداری و دولتی برای تامین منافع شخصی می شود. ازآنجاکه مهمترین سرمایه سیاسی حکومتها اعتماد مردم به حاکمان است و انواع فساد خصوصا فساد اداری، این اعتماد را خدشهدار میکند مقابله با فساد در عرصه اداری ضرورتی انکارناپذیر است. مقاله حاضر با هدف تبیین و شناخت تاثیر عوامل گسترش فساد اداری بر شاخصهای اقتصادی و ارائه راهکارهای مقابله ای به رشته تحریر درآمده است. از راهکارهایی که برای مقابله با فساد اداری در این پژوهش به آن اشاره شده است میتوان به افزایش آگاهی عمومی، ایجاد مکانیزمهایی برای شفافیت اداری، رشد اقتصادی و معیشتی، افزایش نظارت عمومی، اصلاح نهادهای غذایی، اصلاح ساختار اداری ، خصوصی سازی و ... است.

کلیدواژه ها

فساد، شفافیت اداری، ساختار اداری،رشداقتصادی، پیشگیری فساد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.