ارتباط مسجد، مدرسه و خانه در پیشگیری از وقوع جرم

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: EBRCCONF02_720
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 95
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبداله یوسفی

کارشناسی ارشد تاریخ اسلام دانشگاه شیراز

سارا جباری

کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه پیام نور خرامه

معصومه صفری گرایی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی دانشگاه پیام نور خرامه

چکیده

زمینه و هدف: در جامعه امروزی ایران با انواع مسائل و آسیب های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی نظیر بی سوادی یا کم سوادی، بحران معنی، دروغ، آنومی یا نابسامانی اجتماعی، بحران هویت، بی اعتمادی، اعتیاد و قاچاق مواد مخدر، پرخاشگری و جنایت، خود کشی، فرار کودکان از منزل، تکدی، روسپیگری، ضعف مشارکت جمعی ،قانون گریزی، رابطه گرایی، بیکاری، فقر، سرقت، اختلاس، تخریب و آلوده سازی محیط زیست و... سر و کار داریم که در مجموع آینده این کشور را از لحاظ سلامت محیط و احساس امنیت جانی، مالی، تعاملاتی و فکری تهدید می کنند. ازجمله کانون های مهم پیشگیری که در این زمینه میتواند نقش اساسی در جامعه اسلامی داشته باشد، مساجد،مدرسه ها و خانه هستند. این مقاله با هدف بررسی ارتباط مسجد و مدرسه و خانه در پیشگیری ازوقوع جرم با سه فرضیه تدوین شد. روش: برای آزمون فرضیه ها از روش پیمایشی استفاده شد و ابزار پرسش نامه محقق ساخته و جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزانی هستند که به مساجد شهرستان داراب تردد دارند و حجم نمونه نیز ۳۸۴ نفراست .روش پژوهش، نمونه گیری خوشه ای (چند مرحله ای) بود که از هر منطقه مرفه نشین، متوسط نشین و محروم نشین دو مسجد انتخاب و در نهایت از هر مسجد، ۶۴ نفر پرسش نامه را تکمیل کردند .ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه محقق ساخته بود که روایی آن با گرفتن نظر خبرگان و اساتید مطلع و پایایی سوالات پژوهش از طریق آلفای کرونباخ بررسی شدکه مقدارکل آن ۰/۸۵ شد. یافته ها : نتایج پژوهش نشان داد که عملکرد ارتباط مساجد، مدرسه و خانه در پیشگیری از جرایم نوجوانان نقش دارد و با پیوند این سه مکان نتایج حاصل می شود و در این بین برنامه ریزی برای پر کردن اوقات فراغت جوانان و تقویت اعتمادبه نفس و خودکنترلی در نوجوانان بیشتر از سایر عملکردهای مساجد، مدرسه ها و خانه در پیشگیری از جرایم نوجوانان تاثیر دارند.

کلیدواژه ها

پیشگیری،وقوع جرم،مسجد،مدرسه،خانه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.