جایگاه آموزش و پرورش در تمدن سازی انقلاب اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: EBRCCONF02_508
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 200
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب مسعودی

کارشناسی ، آموزش ابتدایی ، دانشگاه آزاد اداره آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، آموزگار

صدیقه بشیری

کارشناسی ، آموزش ابتدایی ، دانشگاه فرهنگیان، آموزگار اداره آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، آموزگار

نرجس خاتون شریف نژاد

کارشناسی ارشد، تربیت معلم شیراز اداره آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، آموزگار

مجید تختی نژاد

کارشناسی ، آموزش ابتدایی ، دانشگاه آزاد اداره آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، آموزگار

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی »جایگاه آموزش و پرورش در تمدن سازی انقلاب اسلامی ایران« صورت گرفته است . روش پژوهش حاضر از نوع کیفی بوده و نحوه گردآوری دادهها مبتنی بر شیوه کتابخانه ای و اسنادی می باشد. دادههای گردآوری شده با روش توصیفی و تحلیلی مورد بررسی قرار گرفته اند. نتایج پژوهش نشان می دهد که پژوهش از اهداف مهم نظام جمهوری اسلامی ایران، زمینه سازی در راستای تحقق اهداف متعالی دین اسلام و فرهنگ اصیل ایرانی و تشکیل تمدن نوین اسلامی ایرانی است . از اهم نهادهای اساسی و زمینه ساز در این مسیر، نظام آموزش و پرورش است . در واقع می توان گفت که آموزش و یادگیری، مهم ترین زیرساخت تمدن سازی، پایداری و تعالی یک جامعه محسوب می شود. جامعه با یادگیری، روح تازه ای پیدا می کند و رشد و اعتلا می باید. در حقیقت ، آموزش و پرورش باید طوری باشد که که از درون آن انسانی توانمند، و کارساز خلق شود که معلمان عنصر اصلی این هدف هستند. فرایند آموزش و پرورش به منزله ی عملی اجتماعی ، لاجرم در بستر فرهنگ جامعه و به پشتیبانی آن صورت می گیرد و از این رو انتقال فرهنگ و ارتقای آن از کارکردهای اصلی جریان آموزش و پرورش به شمار می آید؛ همچنین آشکار شد که از ظرفیت نیروهای نخبگانی در جهت تعمیق آرمانها و ارزشهای یک جامعه برای نقش آفرینی در آموزش و پرورش نباید غافل شد و با وجود آنان باید مانع از بی راهه رفتن در زمینه تحلیل نظری و ایجاد گفتمان مورد نظر در زمینه آموزش و پرورش مطلوب و مورد نظر شد.

کلیدواژه ها

تمدن سازی، انقلاب اسلامی ، آموزش و پرورش، معلمان، فرهنگ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.