فراگیر کردن و گسترش دادن آموزه های دینی و تربیتی در مدارس

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: EBRCCONF02_286
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 122
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جاسم احمدی

کارشناسی آموزش ابتدایی، دانشگاه شیخ مرتضی انصاری دزفول

رویا یوسفی حاجیور

کارشناسی آموزش علوم اجتماعی ،دانشگاه پردیس فاطمه زهرا(س)اهواز

چکیده

انسان دارای ماهیتی اجتماعی و تربیت پذیر است که تعالی ، رشد و شکوفایی اخلاقی وی در اجتماع صورت می گیرد. از این رو، اسلام توصیه های اخلاقی و تربیتی بسیاری را برای ظهور استعدادها و توانایی های بشر ارائه کرده که هر یک به تنهایی دارای آثار و فوایدی فراوان است . آفرینش انسان به گونه ای است که فطرتا طالب کمال و روی آوردن به فضایل اخلاقی انسانی است و بدین جهت تمایل به پای گذاشتن در این مسیر بر اساس فطرت خود دارد. در این جستار، با روش کتاب خانه ای، راهکارهای عملی در تعالی مراتب اخلاقی فردی و اجتماعی از دیدگاه اسلام با الهام از روش رسول الله صلی الله علیه و آله و دیگر معصومین (ع)ارایه می شود و در نهایت نشان داده می شود که با نگرش در زندگی این بزرگواران، می توان معیارهای افعال و اعمال اخلاقی صحیح را در جامعه جهانی مشخص کرد. زیرا، موفقیت های انسان در گرو اندیشه های دینی پویا و موثر است و در عصر اطلاعات و ارتباطات آنچه ذهن مربیان را به خود مشغول کرده، چگونگی تربیت دینی و پرورش نیروی خلاق، فعال و نوآور است که به صورت نیازی عالی و معنوی در تمامی ابعاد زندگی مطرح است بدون تردید یکی از موثرترین راههای ترویجمعارف دینی در سطح جامعه ، آموزشهای مهارتی از طریق نهادهای فرهنگی و تربیتی ، به ویژه مدارس است . در این پژوهش اساس کار بر اینپایه استوار است که با توجه به نقش غیر قابل انکار آموزه های دینی در تعلیم و تربیت دانش آموزان می بایست توجه ویژه ای بر این مسئله داشت و ان را به عنوان یک هدف ضروری و مهم در مدارس به نحو صحیح تنظیم و اجر کرد و سعی بر آن است که به نقش آموزه های دینی در تعلیم و تربیت دانش آموزان در مدارس به طور دقیق پرداخته شود. از آنجایی که در پژوهش حاضر به بررسی نقش آموزه های دینی در تعلیم و تربیت دانش آموزان درمدارس پرداخته می شود .

کلیدواژه ها

آموزه های تربیتی ،آموزهم های دینی ،دانش آموزان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.