تیرهای بتنی مقاومت بالا با ترکیبی از رابط ها و شبک? فولادی افقی به عنوان جایگزین میلگردهای برشی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE03_229
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1187
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا وثوقی فر

عضو تحقیق مجموعه مهندسی زلزله پاسیفیک دانشگاه برکلی، کالیفرنیا

سامان منتظری

دانشجوی کارشناسی ارشد زلزله دانشگاه تهران

چکیده

در این مقاله، راه کارمناسبی برای افزایش مقاومت برشی اتصالات تیر و ستون در ساختمان های بتنی ارائه شده است. یکی از مواردی که در ساختمانهای بتنی شهر بم و روستاهای دشت سیلاخور در زلزله شهر بم و دشت سیلاخور مشاهده گردید، شکست ساختمانهای بتنی در محل اتصال ذکر شده بود. موارد متعددی باعث کاهش مقاومت برشی مقطع فوق می گردد. یکی از این عوامل، عدم تعبیه میلگردهای برشی مناسب در این قسمت می باشد. به این دلیل برای ساخت سازه های بتنی جدید، باید با دانستن موضوع ذکر شده، روشی برای افزایش مقاومت این اتصال ارائه شود. در این مقاله با راه کار مناسب تعبیه میلگرد افقی در وسط شبکه تیر، مقاومت برشی تا حد قابل توجهی افزایش پیدا می نماید. برای انجام مطالعه موردی، تعداد مشابهی تیرهای بتنی معمولی و مقاومت بالا که دارای خاموتها و نسبت های متفاوتی از شبکه فولادی افقی در قسمت مرکزی مقطع اعضا می باشند مورد آزمایش شکست قرار گرفته اند. برای پیش بینی میزان مشارکت میلگردهای شبکه در مقاومت برشی، آزمایشهایی روی تیرها به وسیله اندازه گیری تنش های فولاد توسط کرنش سنج ها انجام گرفته اند. نتایج آزمایش ها نشان می دهند که با بکارگیری میلگرد افقی در مقطع تیر، مقاومت برشی تیر حدود 130٪ بهبود می یابد. از این رو با افزایش مقاومت برشی، بیضی خطر سازه های بتنی در هنگام زلزله دارای عملکرد مناسبی شده در صورت اجرای صحیح مواد پیشنهاد شده در این مقاله بسیاری از خرابی های مشاهده شده در ساختمانهای بتنی در زلزله بم ، دشت سیلاخور و ...، در زلزله های آینده رخ نخواهند داد.

کلیدواژه ها

بتن با مقاومت بالا ، میلگرد برشی ، میلگرد افقی ، رابط

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.