تاثیر فضای مجازی در موفقیت یا افت تحصیلی دانش آموزان و راهکارهاییبرای مقابله با آسیبهای احتمالی آن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN05_0598
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته مهدوی والا

فوق لیسانس تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش

مهسا نورا

دانشجوی ارشد تحقیقات آموزشی

چکیده

امروزه فضای مجازی و اینترنت یکی از پدیده هایی است که در زندگی تمام انسانها از کوچک و بزرگ و پیر و جوان رخنه کرده است و عضوی جدایی ناپذیر از زندگی بشر شده است. فضای مجازی نیز مانند موضوعات دیگر مزایا و معایبی را داراست که از هیچکدام نمیتوان به نفع دیگری چشم پوشی کرد در این میان کودکان و نوجوانان و قشر ،محصل بیش از دیگران در معرض آسیبها و خطرات این فضاهای مجازی قرار دارند به طوری که میتواند سبب اختلال در زندگی آنها و نیز افت تحصیلی .شود شیوع بیماری همه گیر کرونا در کشور که از اسفند ماه سال ۹۸ شروع شد سبب تعطیلی کلاسهای حضوری و رونق یافتن آموزش مجازی و کمرنگ شدن ارتباطات انسانی میان دانش آموزان و معلمان شد. شیوع ویروس کرونا معادلات و نظم موجود در تعلیم و تربیت را به هم زد به گونه ای که دیگر معلم و دانش آموز محور اصلی تعلیم و تربیت نیست و مدرسه از مکان اصلی و مبدا آموزش خارج شده است که این موضوع مهم سبب دغدغه اصلی والدین شده زیرا فرزندانشان به یکباره وارد دنیای آموزش از راه دور و فضای مجازی و گرداب شبکه های آسیب زای اجتماعی شدند. آموزش های غیر حضوری بر خلاف آموزش چهره به چهره نیازمند مهارت خود تنظیمی است یعنی خود دانش آموز باید مسئولیت پذیر باشد و به دنبال منابع علمی برود در این میان به علت تعامل زیاد دانش آموزان با فضای مجازی مختلف و اینترنت ممکن است خطرات و مشکلاتی در کمین آنها باشد که والدین و معلمان وظیفه دارند علاوه بر آنکه خود مراقب کودکان و نوجوان ،باشند آگاهیهای لازم را برای آنان ایجاد کنند تا در دام این آسیبهاگرفتار نشوند. در این مقاله که به شیوه مروری و با استناد به منابع کتابخانه ای گردآوری شده است سعی داریم تا آسیب های احتمالی فضای مجازی و اینترنت بر دانش آموزان را بررسی و به ارائه راهکارهایی برای حل این معضل بپردازیم.

کلیدواژه ها

فضای مجازی، اینترنت، کودک، نوجوان، یادگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.