بررسی روش های بهبود نقطه ریزش سیالات حفاری پایه بیودیزل

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش مهندسی عمران و منابع زمین
  • کد COI اختصاصی: CEREENG01_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدارشیا راسخ قائم مقامی

دانشجو کارشناسی ارشد، گروه مهندس نفت، دانشکده نفت و مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

آرمین حسینیان

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، دانشکده مهندسی عمران و منابع زمین، واحد تهران مرکزی، فوق دکتری مهندسی نفت ، دانشگاه بریتیش کلمبیا ، کانادا

چکیده

امروزه با توجه به مقررات اعمال شده برای استفاده از سیالات حفاری پایه روغنی به دلیل آثار مخربزیست محیطی، تلاش محققان صنایع بالادستی نفت، تولید سیالات زیست تخریب پذیر با ویژگی هایعملیاتی مشابه سیالات پایه روغنی است. از این میان، سیالات حفاری پایه استری و با پایه بیودیزل به دلیلخواص مفیدی که از نقطه نظر اقتصادی و زیست محیطی ارائه میدهند، تقاضای بالایی دارند. بااین حال،برخی از خواص این نوع سیالات نیازمند اصلاح بوده و مستقیما قابل استفاده نیستند. خواص جریان سردنامناسب برای عملیات حفاری و نقطه ریزش(نقطه سیلان) بالا، از مهمترین مشکلات این نوع سیالات استکه مانع از ورود آنها به صنعت حفاری شده است. هدف از این پژوهش بررسی بهترین روش های به کاربردهشده به منظور اصلاح نقطه ریزش سیالات حفاری پایه بیودیزل است. با وارسی انجام شده، نتیجه اینگونهبیان می شود که از میان روش های مورد مطالعه، استفاده از افزودنی ها و اصلاح ساختار زنجیره بیودیزل،برترین روشهای بهبود نقطه ریزش سیالات حفاری پایه بیودیزل هستند. بااین وجود، به دلیل عدم بررسیتطابق این نوع سیالات با افزودنی های گل حفاری، این روشها هنوز نیازمند آزمایش و آمایش بیشتریهستند، تا بتوان با شناخت هرچه بهتر این سیالات، از آنها در عملیات حفاری بهره جست.

کلیدواژه ها

سیال حفاری پایه بیودیزل، نقطه ریزش، ساختار زنجیره بیودیزل، ترانس استر سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.