مطالعه رفتار لرزه ای انواع سیستم های مقاوم سازه ای درساختمان های بلند مرتبه بتن آرمه
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی صنعت بتن
- کد COI اختصاصی: NCCI01_044
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4829
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه-دانشکده مهندسی عمران-دانشگاه سمنان
چکیده
در دهه های گذشته سیستم های سازه ای مورد استفاده در ساختمان های بلند شامل سیستم هایی همچون قاب صلب، قاب مهاربندی شده، دیوارهای برشی و یا ترکیبی از این سیستم ها بوده است. اما امروزه سیستم های نوینی همچون سیستم های لوله ای، کمربندهای خرپایی و شبکه قطری تحولی در ساختمان های بلند هم از نظر معماری و هم از نظر سازه ای به وجود آورده است. در این مقاله علاوه بر معرفی اجمالی سیستم های مقاوم جانبی 2 مورد بررسی قرار می / در ساختمان های بلند مرتبه بتنی، رفتار لرزه ای آن ها در یک ساختمان 20 طبقه با نسبت ابعادی (نسبت ارتفاع به عرض) 5 گیرد. ابعاد پلان تمامی سازه ها 30 متر 30 متر می باشد. سازه ها به صورت سه بعدی مدلسازی شده و نیروهای لرزه ای بر اساس استاندارد 2800 زلزله ایران، ویرایش سوم، اعمال شده اند. هدف از طرح این مقاله بررسی رفتار لرزه ای انواع سیستم های مقاوم جانبی در ساختمان های بلند مرتبه بتنی و مقایسه ویژگی هایی از سازه همانند تغییرمکان جانبی طبقات، درصد جذب برش و نحوه عملکرد هسته داخلی و سیستم سازه ای پیرامونی می باشد. نتایج تحقیقات نشان می دهد، سیستم های لوله ای و شبکه قطری برای تأمین مقاومت جانبی و دست یافتن به سختی لازم، در ساختمان های بلند مرتبه مؤثرتر می باشند. از طرفی در این سیستم ها، دیوارهای برشی هسته مرکزی در طبقات فوقانی برش منفی زیادی ایجاد می نماید که برای از بین بردن برش منفی، باید دیوارهای برشی اطراف هسته مرکزی در آن طبقات قطع گردندکلیدواژه ها
ساختمان های بلند مرتبه، بتن آرمه، درصد جذب برش، تغییرمکانمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر پارامترهای محیطی (دما، رطوبت) بر داده های پایش سلامت پل های فولادی
- بررسی تاثیر نوع ساینده بر تاول اسمزی پوشش بر پایه اپوکسی بر سطوح فولای آلیاژ کربن در محیط غوطه ور
- مدل اجزای محدود برای ارزیابی تاثیر خروج از مرکزیت بر ظرفیت ورق های پیوستگی در ستون های H شکل
- ارزیابی احتمالاتی قاب خمشی فولادی بر پایه فولاد St۳۷ و St۵۲ تحت زلزله های نزدیک گسل
- خرابی پیشرونده لرزه ای قاب خمشی فولادی ویژه بلند مرتبه مهاربندی شده در برابر زلزله نزدیک گسل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.