تجزیه وتحلیل زنجیره تامین گوشت با در نظر گرفتن هزینه های انتشار کربن تحت قراردادهای اشتراک درآمد و هزینه
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: فصلنامه مدیریت صنعتی، دوره: 14، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_IMJT-14-4_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 214
نویسندگان
استاد، گروه مهندسیصنایع، دانشکده مهندسی صنایع و سیستمها، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
کارشناسی ارشد، گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع و سیستمها، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
چکیده
هدف: زنجیره های تولید و تامین موادغذایی، به خصوص زنجیره تامین گوشت گاو، به میزان چشمگیری در انتشار کربن نقش دارند. در این پژوهش، به بررسی زنجیره تامین گوشت با در نظرگیری انتشار کربن تحت بررسی قراردادهای هماهنگی و تصمیم های کلیدی بازیکنان زنجیره تامین پرداخته شده است. روش: در این پژوهش به بررسی سودآوری زنجیره و تصمیم های اعضای کانال، در قالب مسائل هماهنگ سازی زنجیره تامین پرداخته شده است که از ابتکارهای زنجیره تامین سبز قرارداد تبلیغات مشارکتی (CA)، قرارداد اشتراک درآمد (RS) و قرارداد اشتراک هزینه (CS) نشئت گرفته است. یافته ها: این مطالعه نشان میدهد که قرارداد تبلیغات مشارکتی، سرمایهگذاری تبلیغاتی خردهفروش و سود کل زنجیره تامین را افزایش میدهد که در نتیجه آن، اثربخشی کانال افزایش مییابد. همچنین قرارداد تقسیم یا اشتراک هزینه برای شرکتها و زنجیره تامین مفید است و به افزایش سطح سبز ، سود بیشتر برای شرکتهای جداگانه و افزایش سود زنجیره تامین منجر میشود. با بررسی تصمیم های بازیگران و تحلیل نتایج، اثبات شده است که با افزایش میزان اثرپذیری تبلیغات محصول سبز، متقاضیان خرید محصول سبز نیز افزایش پیدا میکند و زنجیره تامین، درصدد ارائه محصولی با میزان بالاتری از میزان سبزسازی خواهد بود. نتیجه گیری: قرارداد اشتراک درآمد با اختلاف عملکردی پایین و بعد از اشتراک هزینه، گزینه مناسبی برای زنجیره تامین مدنظر است. قرارداد تقسیم درآمد، نه تنها به تولیدکننده و خردهفروش برای دستیابی به وضعیت «برد برد» کمک میکند، بلکه در مقایسه با سیاست نامتمرکز، به سود بیشتر زنجیره تامین منجر میشود.کلیدواژه ها
اشتراک درآمد, اشتراک هزینه, انتشار کربن, تبلیغات مشارکتی, زنجیره تامین گوشتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.