بررسی خواص الکترونیکی و مشخصه ی جریان بین لایه ای مواد دوبعدی نامتقارن MoSi۲PmAsn و MoSi۲AsmSbn
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: فصلنامه مدل سازی در مهندسی، دوره: 20، شماره: 71
- کد COI اختصاصی: JR_JME-20-71_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 218
نویسندگان
گروه برق، دانشکده مهندسی، دانشگاه زنجان
چکیده
این مقاله به بررسی خواص ساختاری و الکترونیکی مواد دو بعدی نامتقارن MoSi۲PmAsn و MoSi۲AsmSbn با استفاده از نظریه تابع چگالی می پردازد. در ابتدا، پایداری ساختارها توسط پراکندگی فونون اثبات شده است. در ادامه، ساختار نوارهای انرژی مواد به دست آمده است که نشان می دهد به جز ساختار MoSi۲As۳Sb، بقیه ساختارها ماهیت نیمه هادی دارند. همچنین چگالی حالت های مبتنی بر اوربیتال نشان می دهد که نوار هدایت و ظرفیت همه ساختارها عمدتا از اوربیتال d اتم مولیبدن تشکیل شده است. به منظور اثبات وجود یک میدان الکتریکی عمودی ذاتی در این مواد، توزیع پتانسیل، توزیع بار و توابع کار در دو صفحه اتمی بالا و پایین ساختارها محاسبه و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در ادامه برای تنظیم خواص الکتریکی ساختارها، کرنش دومحوره داخل صفحه ای اعمال شده است. شکاف انرژی مواد در کرنش کوچکی به مقدار ماکزیمم خود می رسد، سپس در کرنش های بزرگتر کاهش یافته و در کرنش فشاری و کششی مشخصی به صفر می رسد و گذار از نیمه هادی به فلز روی می دهد. در انتها، ترابرد بین لایه ای در این مواد مورد مطالعه قرار گرفته است و جریان بین صفحه ای به دست آمده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که ترابرد بین لایه ای و در نتیجه میزان جریان عمودی به پیکربندی ساختار وابسته می باشد و در ساختار X۳Yبیشترین جریان به دست می آید. نتایج به دست آمده و عدم تقارن ناشی از میدان داخلی در مقادیر جریان مثبت و منفی اثبات می کند که این مواد گزینه های مناسبی برای استفاده در ادوات نانوالکترونیک و به ویژه یکسوسازها می باشند.کلیدواژه ها
مواد دو بعدی, مواد نامتقارن, کرنش دومحوره صفحه ای, جریان بین لایه ای, نظریه تابع چگالیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.