بررسی تاثیر حضور STATCOM و HSFCL بر عملکرد رله دیستانس در شبکه انتقال

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مدل سازی در مهندسی، دوره: 20، شماره: 71
  • کد COI اختصاصی: JR_JME-20-71_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا مروج

دانشگاه سمنان

علیرضا جدائی

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر ، دانشگاه سمنان،سمنان، ایران

محمد پازکی

دانشیار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه دامغان

چکیده

در این مقاله، تاثیر نصب محدود کننده جریان خطای ابررسانای هیبریدی HSFCL بر امپدانس ظاهری دیده شده، توسط رله دیستانس در سیستم های قدرت جبران سازی شده با STATCOM بررسی شده است. برای پاسخگویی به افزایش تقاضای برق و افزایش ظرفیت خط انتقال، STATCOM در سیستم قدرت نصب می شود. نصب STATCOM در سیستم قدرت باعث افزایش سطح جریان اتصال کوتاه می شود که برای کنترل این جریان، استفاده از HSFCL پیشنهاد می شود. نصب STATCOM و HSFCL باعث تغییر اندازه امپدانس محاسبه شده توسط رله دیستانس شده و بر عملکرد سیستم حفاظتی تاثیر می گذارد. محل نصب STATCOM می تواند قبل یا بعد از محل خطا باشد و باید محل و فاصله آن از رله مورد بررسی قرار گیرد، همچنین محل نصب HSFCL که می تواند قبل یا بعد از ترانسفورماتور ولتاژ باشد، عواملی می باشند که بر عملکرد سیستم حفاظتی تاثیر می گذارند. نوع خطا، محل وقوع خطا و مقاومت خطا پارامترهای دیگری هستند که در مطالعات شبیه سازی، در نظر گرفته شده و بررسی شده است. HSFCL دارای دو ساختار RHSFCL و LHSFCL می باشد که هر دو ساختار بررسی شده و دو حالت باهم مقایسه شده است. سیستم مورد نظر با تجهیزات ذکر شده در نرم افزار PSCAD / EMTDC مدل سازی شده و نتایج مورد بحث قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

رله دیستانس , خط انتقال , محدودکننده جریان خطای ابررسانی هیبریدی , , STATCOM

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.