کیفیت خدمات اماکن ورزشی-تفریحی شهرداری مشهد با رویکرد شهر دوستدار سالمند در سال

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله سالمندشناسی، دوره: 7، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JOGE-7-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 173
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینت ابراهیمی

Islamic Azad university

هلن نظری

Education departmen

پریوش پیرکی

Islamic Azad university

چکیده

مقدمه:  رشد جهانی جمعیت سالمندان برای ارائه کنندگان خدمات بهداشتی و درمانی و جامعه ای که سالمندان در آن زندگی می کنند یک چالش مهم محسوب می گردد؛ لذا هدف پژوهش حاضر بررسی کیفیت خدمات اماکن ورزشی-تفریحی شهرداری مشهد با رویکرد شهر دوستدار سالمند در سال ۱۳۹۸ بود. روش کار: پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش اجرا میدانی محسوب می­شود. جامعه آماری شامل سالمندان ۶۰ سال به بالا ساکن شهر مشهد در سال ۱۳۹۸ بود. با استفاده ازشیوه نمونه­گیری کوکران، و با توجه به جمعیت کل افراد ۶۰ سال به بالا ساکن شهر مشهد (۲۲۴۸۱ نفر) حجم نمونه ۳۷۸ نفر به صورت نمونه گیری خوشه ای تعیین شدند. از پرسشنامه­های مشخصات جمعیت شناسی، پرسشنامه وضعیت اجتماعی-اقتصادی و پرسشنامه سنجش کیفیت خدمات پاراسورمان و همکاران استفاده شد. از آزمون های آماری کولموگروف اسمیرنوف،آزمون­های ناپارامتری ویلکاکسون، رتبه­بندی فریدمن، اندازه­گیری مکرر و آزمون تعقیبی بن­فرونی برای تجزیه و تحلیل داده­ها استفاده شد. مقدار احتمال ۰۵/۰=α، در نظر گرفته شد. یافته ها: نتایج نشان دادند که از بین ابعاد پنج­گانه کیفیت خدمات مدل سروکوال، بعد تضمین (۷۰/۰±۷۳/۳) در رده اول و بعد همدلی (۰۸/۱±۳۲/۳) در رده­ پنجم قرار گرفتند. همچنین در مقایسه بین امتیاز ادراکات و انتظارات در همه ابعاد، شکاف منفی وجود داشت. بیشترین شکاف منفی (۷۴۷/۰-) مربوط به بعد تضمین بود. ابعاد قابلیت اعتماد (۷۰۸/۰-) عناصر­عینی (۶۸۵/۰-) همدلی (۴۹۶/۰-) و پاسخگویی (۴۰۰/۰-) نیز به ترتیب در رتبه­های بعدی بودند. نتیجه گیری: با توجه به نتیجه پژوهش حاضر مبنی بر وجود شکاف منفی در کیفیت خدمات اماکن ورزشی، می­توان گفت برنامه­ها و خدمات اماکن ورزشی شهرداری مشهد انتظارات سالمندان را برآورده نکرده است. نتایج نشان می­دهند که درک از کیفیت خدمات با توجه به جنس و گروه­های سنی شرکت کننده متفاوت است.

کلیدواژه ها

Elderly Friendly City, Municipal Sports Facilities, Older Adults, Service Quality, Sports Facilities, امکانات ورزشی شهرداری, سالمندان, شهر دوستدار سالمند, کیفیت خدمات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.