تاثیر تفکر استراتژیک مدیران و ابعاد آن بر کاهش سکون زدگی شغلی کارکنان (سازمان بهزیستی استان تهران)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه رویکردهای پژوهشی نو در علوم مدیریت، دوره: 8، شماره: 28
  • کد COI اختصاصی: JR_JNRAI-8-28_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 136
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزین فاطمی زاده

Graduated, Master's Degree, Public Human Resource Management, Kerman Islamic Azad University, Iran

نازنین فاطمی زاده

Student of the Department of Psychology, Department of Medical Sciences, Islamic Azad University of Tehran ،Iran

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تفکر استراتژیک مدیران و ابعاد آن بر کاهش سکون زدگی شغلی کارکنان سازمان بهزیستی استان تهران انجام پذیرفت. روش پژوهش برحسب هدف، کاربردی و برحسب روش گردآوری داده ها توصیفی و همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه ی کارکنان بهزیستی استان تهران بود که تعداد آنها برابر با ۱۵۰۰ نفر بود. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، ۳۰۶ نفر برآورد شد. روش جمع آوری داده ها براساس پرسشنامه تفکر استراتژیک هامل (۲۰۰۱) و پرسشنامه سکون زدگی شغلی آلن و همکاران (۱۹۹۹)، صورت گرفت. برای سنجشروایی از روایی محتوایی استفاده شد که نشان از روا بودن ابزار داشت. همچنین پایایی این پرسشنامه ها با استفاده از روش آلفای کرونباخ برای تمامی ابعاد پرسشنامه بیش از ۰.۷ بدست آمد که نشان از پایایی مناسب ابزار پژوهش داشت. تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از اجرای پرسشنامه ها از طریق نرم افزار SPSS۲۱ در دو بخش توصیفی و استنباطی (آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه) انجام پذیرفت. نتایج پژوهش نشان داد که تفکر استراتژیک مدیران و ابعاد آن بر کاهش سکون زدگی شغلی کارکنان سازمان بهزیستی استان تهران تاثیر مثبت دارد. همچنین، یافته های ضمنی پژوهش نشان داد که گوش دادن به صداهای جدید، برقراری تعاملات جدید، انگیزش تازه، استقبال از تجربه های جدید و ترسیم چارچوب فکری جدید توسط مدیر بر کاهش سکون زدگی شغلی کارکنان تاثیر مثبت دارد.

کلیدواژه ها

Strategic Thinking, New Motivation, Career Plateau, Welfare Organization, تفکر استراتژیک, انگیزش تازه, سکون زدگی شغلی, سازمان بهزیستی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.