تبیین نقش و جایگاه رسانه بر ارتقاء سواد مجازی متربیان و آگاهی بخشی به جامعه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی مبانی نظری هنرهای تجسمی ایران با رویکرد «هنر جدید»
  • کد COI اختصاصی: AVCONF08_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 282
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا حسین نژاد

استادیار دانشگاه علم و فرهنگ، گروه ارتباط تصویری

عاطفه نوین

دانشجوی دکتری رشته تاریخ تحلیلی تطبیقی هنر اسلامی، مدرس گروه ارتباط تصویری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس

چکیده

فضای مجازی نسل جدیدی از فضای روابط اجتماعی است. و با توجه به اینکه عمر چندانی ندارد، توانسته است بخوبی در زندگی مردم جا باز کند یکی از راه‎های مهم آموزش و تربیت دینی بر اساس فلسفه تربیتی جمهوری اسلامی ایران انعکاس آموزش فضای مجاز در مطبوعات و رسانه‎هاست. ارتقاء سواد مجازی متربیان و آگاهی بخشی به جامعه شرایط رشد و تامین کننده سلامت روانی خانواده است. آنچه در خانواده در راستای تربیت دینی از اهمیت بسیاری برخوردار است توجه به ارزش‎ها به ویژه ارزش‎های دینی، خانوادگی و اجتماعی و آداب اخلاق و زندگی است. هدف از انجام این پژوهش بررسی جایگاه و محتوا و کیفیت خبر رسانه‎ها بر ارتقاء سطح سواد مجازی متربیان و آگاهی بخشی به جامعه. روش تحقیق انتخابی در این پژوهش با توجه به ماهیت غیر کمی داده که توصیف و تفسیر معانی بر مبنای روش تحقیق کیفی خواهد بود که از تحلیل محتوای کیفی در این پژوهش می‎توان بهره گرفت. در این راستا تحلیل محتوای کیفی با واکاوی مفاهیم و اصطلاحات کیفی و تحلیل و بررسی ارتباطات بین مفاهیم سواد رسانهای، چگونگی آگاهی بخشی به مخاطبان و شناخت جایگاه رسانه سعی در استنباط و فهم پیامدها و اثرات مثبت و منفی فضای مجازی در جهت ارتقاء سطح سواد رسانهای متربیان خواهد بود. در پژوهش حاضر از روش کتابخانه‎ای برای گردآوری اطلاعات می‎توان استفاده نمود. در بخش کتابخانه ای می‎توان از منابع الکترونیکی و اینترنتی، شبکههای مجازی و همچنین نتایج به دست آمده از تحقیقات پیشین هم راستا با موضوع پژوهش اعم از متون فارسی و لاتین، کتب و مجلات تخصصی، رسانه‎ها، مقالات، جزوات درسی در راستای جایگاه رسانه بر ارتقاء سطح سواد مجازی مربیان و شناخت چگونگی آگاهی بخشی به جامعه و نقش جامعه در این راستا مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

رسانه، سواد مجازی، متربیان، تربیت دینی، آگاهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.