CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی ارتباط چندشکلی G>A rs۱۷۱۴۴۳۴۳ در ژن LncRNA HULC با استعداد بروز سقط خودبه خودی مکرر در زنان آذربایجان شرقی، ایران

عنوان مقاله: بررسی ارتباط چندشکلی G>A rs۱۷۱۴۴۳۴۳ در ژن LncRNA HULC با استعداد بروز سقط خودبه خودی مکرر در زنان آذربایجان شرقی، ایران
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-26-1_007
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

رضوان حاتمی - کارشناس ارشد زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران.
سولماز منیری جوادحصاری - استادیار گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران.
جعفر محسنی - استادیار ژنتیک پزشکی، آزمایشگاه ژنتیک پزشکی، مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی، تبریز، ایران.
ناصر پولادی - دانشیار گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: زنان با بیش از ۲ بار تجربه­ سقط جنین، مبتلا به سقط خودبه ­خودی مکرر هستند که حدود ۴/۱-۸/۰% زوجین را دربرمی­ گیرند. ژن HULC به عنوان یک RNA غیررمزگذار بسیار مهم در سرطان کبد شناسایی شده و بعدها ارتباط آن با برخی از بیماری­ ها شامل سقط جنین مورد توجه قرار گرفت. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط چندشکلی تک ­نوکلئوتیدی G>A rs۱۷۱۴۴۳۴۳ در ژن HULC با استعداد سقط های خودبه­ خودی مکرر در جمعیت زنان آذربایجان­ شرقی انجام شد.روش کار: در این مطالعه­ مورد- شاهدی که در سال­­ های ۹۹-۱۳۹۸ انجام گرفت، DNA ژنومی از خون محیطی ۱۵۰ فرد بیمار و ۱۵۰ فرد سالم به روش رسوب نمکی استخراج شد و ژنوتیپ افراد با استفاده از Tetra-ARMS-PCR تعیین شد. داده­ های ژنوتیپی با استفاده از بسته نرم­ افزاری آنلاین جاواستات و SPSS  (نسخه ۲۳) مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.یافته ­ها: توزیع ژنوتیپی rs۱۷۱۴۴۳۴۳ برای ژنوتیپ­ های GA  وGG  به ترتیب در گروه بیماران ۷/۲۴% و ۳/۷۵% و در گروه کنترل ۲% و ۹۸% به دست آمد. همچنین فراوانی آللA  در افراد مبتلا ۴/۱۲% و در گروه شاهد ۱% بود. میان استعداد بروز سقط مکرر و چندشکلی G>A rs۱۷۱۴۴۳۴۳ ژن HULC ارتباط معنی داری وجود داشت (۰۰۱/۰>p). همچنین در بررسی ارتباط این چندشکلی با برخی ویژگی های بالینی و پاتولوژیک، ارتباط معنی داری میان ژنوتیپ های این لکوس و رابطه خویشاوندی والدین زوجین وجود داشت (۰۰۳/۰=p).نتیجه­ گیری: میان چندشکلیrs۱۷۱۴۴۳۴۳  ژن HULC و استعداد ابتلاء به سقط خودبه­ خودی مکرر ارتباط معنی داری مشاهده شد. با این ­وجود، مطالعات بر روی نمونه جمعیتی بزرگ تر می ­تواند در تایید بیشتر این یافته موثر باشد.

کلمات کلیدی:
چندشکلی تک نوکلئوتیدی rs۱۷۱۴۴۳۴۳, ژن lncRNA HULC, سقط خودبه­ خودی مکرر

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1645265/