بررسی تاثیر ذهن آگاهی بر رضایت از زندگی دانشجویان دختردانشگاه تابران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی نقد و واکاوی مدیریت در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: ICCAM10_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 326
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه کدخدای بهره

دانشجوی مقطع کارشناسی رشته روانشناسی موسسه آموزش عالی تابران

وحید حجتی نیکو

دکترای تخصصی علوم ارتباطات اجتماعی

چکیده

این تحقیق با هدف بررسی تاثیر ذهن آگاهی بر رضایت از زندگی دانشجویان دختر دانشگاه تابران در سال ۱۴۰۱ انجام شده است.در این پژوهش از رویکرد کیفی و برای پاسخگویی به سوال پژوهش از روش پدیدارنگاری استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش نیز، شامل دانشجویان دختر دانشگاه تابران شهر مشهد می باشد. مشارکت کننده های این پژوهش۵ نفر از دانشجویان می باشند که از نمونه گیری هدفمند نیز استفاده شده است. ابزار گردآوری اطلاعات نیز مصاحبه نیمه ساختار یافته می باشد.یافته های این پژوهش نشان می دهد که با توجه به ابعاد ذهن آگاهی و رضایت از زندگی، ذهن آگاهی موجب درک بیشتر آرامش می شود و در افزایش تاب آوری و گذشتن ازبحران و توان روانی کمک شایانی می کند، که این عوامل موجب افزایش رضایت از زندگی میشود.از دیگر ابعاد ذهن آگاهی میتوان به انگیزه اشاره کرد، ذهن آگاهی باعث آگاهی نسبی در انجام کارها، بودن در زمان حال و درک شرایط موجود و افزایش آرامش روانی می شود که این سازه ها موجب افزایش مولفه انگیزه می شود. همچنین در بعد فعالیت روزمره، ذهن آگاهی باعث تعمق بخشیدن به فعالیت های روزمره و افزایش سطح عملکرد می شود و موجب میشود فرد کارهایش را بدون عوامل حواس پرتی و بدون قضاوت خود انجام دهد که این عوامل باعث بهبود فعالیت روزمره می شود.یکی دیگر از ابعاد ذهن آگاهی، نشخوار فکری است که در این بعد، ذهن آگاهی موجب دور شدن از افکار منفی و عدم قضاوت میشود. هر چه فرد در ذهن آگاهی مهارت بیشتری داشته باشد می تواند به کنترل ارادی افکار خود دست بزند که این امر به کاهش نشخوار فکری منجر میشود. از آنجا که ذهن آگاهی توجه به زمان حال بدون هیچگونه قضاوت می باشد در بعد سلامت روان می تواند به کاهش تعدد افکار و فکر نکردن به نگرانی ها در مورد آینده و در نهایت به افزایش سلامت روان و رضایت از زندگی منجر شود.

کلیدواژه ها

ذهن آگاهی، رضایت از زندگی، دانشجویان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.