شناسایی عوامل روان شناختی موثر بر گرایش به خودکشی دختران نوجوان ۱۹-۱۶سال درسال۱۴۰۱

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی نقد و واکاوی مدیریت در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: ICCAM10_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 607
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جبله

دانشجوی مقطع کارشناسی رشته روانشناسی موسسه آموزش عالی تابران

بیتا تاراب

دانشجوی مقطع کارشناسی رشته روانشناسی موسسه آموزش عالی تابران

وحید حجتی نیکو

دکترای تخصصی علوم ارتباطات اجتماعی

چکیده

این تحقیق با هدف بررسی شناسایی عوامل روان شناختی موثر بر گرایش به خودکشی دختران نوجوان ۱۶-۱۹سال در سال ۱۴۰۱ انجام شده است.روش این تحقیق، براساس ماهیت داده ها یک تحقیق کیفی، از نظر هدف تحقیق کاربردی و برحسب ابزار گردآوری داده ها یک تحقیق توصیفی می باشد. با توجه به اینکه تحقیق حاضر بر پایه مطالعات کتابخانه ای و اسنادی استوار است، لذا از ابزار فیش برداری اسناد معتبر، برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز استفاده شده است.یافته های این پژوهش نشان می دهد در بیشتر مطالعات انجام شده، بالابودن فراوانی خودکشی در بین جوانان و نوجوان دیده شده است. وجود نسبت بالای جمعیت جوان در کشور، اهمیت این یافته را بسیار زیاد میکند. شرایط خاص این گروه سنی به لحاظ مسائل مربوط به دوران بلوغ، بحران هویت و ویژگی های خلقی و عاطفی، احتمالا در شیوع خودکشی موثر است.اقدام به خودکشی عوامل متعددی شناسایی شده اند که از آن بین، نتایج پژوهش ها حاکی ازآن است که در بیشتر خودکشی ها، اختلالات روانی نقش دارند. و از میان اختلالات روانی، اختلالات خلقی بیشترین میزان خطر خودکشی در هر دو جنسیت را به همراه دارند. و ازمیان اختلالات خلقی نیز بیشترین خطر مرتبط با اقدام به خودکشی مربوط به افسردگی است. بر اساس نظریه بک افرادی که به دنبال افسردگی دست به خودکشی می زنند احساس می کنند که گرفتاری اخیرشان غیر قابل تحمل است و اعتقاد دارندکه امیدی به تغییر آن نیست. این دیدگاه موجب اقدام به خودکشی فردی می شود که دارای اختلال افسردگی است و پیامد این شیوه اندیشیدن، خودکشی به عنوان تنها راه حل است که به ذهن آنها خطور می کند.

کلیدواژه ها

خودکشی، نوجوانان، روانشناختی، افسردگی، اضطراب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.