بررسی آثار تنش های گفتاری در ایجاد احساسات منفی روابط بین فردی سال ۱۴۰۱

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی نقد و واکاوی مدیریت در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: ICCAM10_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 551
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مبینا ایوبی

دانشجوی مقطع کارشناسی رشته روانشناسی موسسه آموزش عالی تابران

وحید حجتی نیکو

دکترای تخصصی علوم ارتباطات اجتماعی

چکیده

این تحقیق با هدف بررسی آثار تنش های گفتاری در ایجاد احساسات منفی روابط بین فردی درسال ۱۴۰۱ انجام شده است. این پژوهش براساس ماهیت داده ها یک تحقیق کیفی، از نظر هدف تحقیق کاربردی و برحسب ابزار گردآوری داده ها یک تحقیق توصیفی می باشد. با توجه به اینکه تحقیق حاضر بر پایه مطالعات کتابخانه ای و اسنادی استوار است، لذا از ابزار فیش برداری اسناد معتبر، برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز استفاده شده است. یافته های این پژوهش نشان میدهد افراد هنگام تعامل با کسانی که رفتار اجتماعی آنها ناپایداراست دچار احساس ناخوشایند می شوند و از برقراری رابطه با این افراد دوری می کنند و خشونت فقط فیزیکی نمی باشد بلکه امروزه اگر چه به دلایل فرهنگی خشونت فیزیکی کمتر از گذشته به چشم می خورد اما خشونت های روانی کلامی همواره در ساختار فرهنگی جامعه پنهان مانده و قربانیان زیادی می گیرد و انواع خشونت کلامی که شامل فحش و ناسزا، توهین و تهمت، برچسب زدن و تمسخر می شود که باعث احساسات منفی در افراد می شود که سبک زندگی آنها را تغییر می دهد، اعتماد به نفس افراد را کاهش می دهد، بهزیستی ذهنی آنها را پایین می آورد و همچنین جوانانی که دوستان کمی دارند در روابط، تهاجمی هستند و چنین افرادی شناخت منفی درباره روابط شان دارند و دیدگاه منفی از پذیرش خودشان توسط دیگران دارند و آموزش مولفه روابط بین فردی از محرک مهارت های زندگی موجب افزایش عزت نفس میشود.

کلیدواژه ها

تنش های گفتاری، احساسات منفی، روابط بین فردی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.