استفاده از فنرهای پیش فشرده و میراگر لزج با هدف صفر نمودن تغییر مکان ماندگار ناشی از زلزله در سازه با هسته صلب

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش مهندسی عمران و منابع زمین
  • کد COI اختصاصی: CEREENG01_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا لگزیان

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن

مهران کمپانی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن

چکیده

استفاده از دو هسته صلب که توسط تیرهای پیوند به یکدیگر متصل شده اند، رفتار بسیار مناسبی را برایسازه ایجاد می کند (حذف تمامی مودها غیر از مود اول و همچنین برابری تغییر مکان جانبی طبقات).ولی یکی از معایب این سیستم (همانند دیگر سیستم های متعارف)، آن است که پس از پایان زلزله، تغییرمکان ماندگار قابل توجهی در سازه باقی می ماند که هم استفاده بدون وقفه از سازه را دچار مشکل می-کند و هم بازگرداندن سازه به حالت اولیه عملا بسیار مشکل و غالبا غیر ممکن میباشد. در این مقاله، باهدف صفر نمودن تغییر مکان ماندگار ناشی از زلزله در سیستم های با دو هسته صلب، در برخی از طبقاتساختمان، از فنرهای ارتجاعی پیش فشرده استفاده شده است. این فنرها دارای سختی اولیه بسیار زیادیبوده که مانع از تغییر شکل جانبی سازه در اثر زلزله های خفیف می شوند ولی سختی ثانویه کمی دارندکه به نوعی مشابه ورود سازه به محدوده غیر ارتجاعی میباشد. ولی نهایتا به علت رفتار ارتجاعی کهدارند، تغییر مکان ماندگاری نخواهند داشت. با توجه به آنکه فنرهای پیش فشرده مانند فنرهای ارتجاعیدارای میرایی نمیباشند، لذا برای ایجاد میرایی در سازه، از میراگر لزج در برخی از طبقات استفاده شدهاست. نهایتا سازه پیشنهادی (سازه با فنر پیش فشرده و میراگر لزج) تحت اثر تحلیل استاتیکی غیرارتجاعی و همچنین تحلیل تاریخچه زمانی غیر ارتجاعی قرار گرفته و نتایج تحلیل حاکی از رفتار بسیارمناسب سازه پیشنهادی میباشد بخصوص آنکه پس از پایان زلزله، هیچ تغییر مکان ماندگاری در سازهباقی نمانده و سازه تحت فشار فنرهای پیش فشرده، کاملا به حالت اولیه خود باز گشته و توانایی قابلیتاستفاده بدون وقفه را خواهد داشت.

کلیدواژه ها

حرکت گهواره ای، هسته صلب، فنر پیش فشرده، میراگر لزج، تحلیل غیر ارتجاعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.