ارزیابی روانگرایی ماسه با استفاده از شبیه ساز سانترفیوژ
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین همایش مهندسی عمران و منابع زمین
- کد COI اختصاصی: CEREENG01_044
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 229
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی ژئوتکنیک، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران
دانشیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران
چکیده
در این مقاله به بررسی مجموعه ای از آزمایش های میز لرزه و سانتریفیوژ جهت ارزیابیروانگرایی ماسه حاوی ریزدانه مختلف پرداخته شده است. برای بررسی مکانیسم های بالقوه تحریک و شکست شیب های پر ماسه سست، آزمایش مدل سانتریفیوژ بر روی ماسه شل(سست) با تمایل انقباضی و پتانسیل روانگرایی بالا انجام شد. رفتار شیب های خاکی با ماسه سست در معرض افزایش آب زیرزمینی یا بارندگی با استفاده از یک سانتریفیوژ ژئوتکنیکی شبیه سازی شد. علاوه بر این، یک مطالعه پارامتری و تحلیل سه بعدی برای بررسی نقش میخکوبی خاک در جلوگیری از تحریک روانگرایی ساکن در شیب های پرکننده شل انجام شد. شکست اولیه در تاج باعث ایجاد فشارهای منافذ اضافی قابل توجهی در شیب می شود که باعث کاهش قابل توجه تنش موثر و کاهش مقاومت برشی به دلیل روانگرایی استاتیکی می شود. برای یک شیب یکسان، شبیه سازی های عددی نشاندهند که می توان از لغزش سیالی در نیلینگ خاک جلوگیری کرد. میخکوبی خاک می تواند از تحرک اوج مقاومت برشی خاک جلوگیری کند و کرنش های بیش از حد مورد نیاز برای تحریک روانگرایی ساکن را محدود کند. برای همه آزمایش ها کاهش شتاب در خاک پس از تعداد معینی از چرخه ها به دلیل شروع روانگرایی مشاهده شد. تمایلات اتساع برای همه آزمایش ها متفاوت است. نشست کل سطح زمین و زمان برای اتلاف کامل فشار آب منفذی اضافی با افزایش محتوای ریزدانه ها افزایش یافت.کلیدواژه ها
روانگرایی، میز لرزه، سانتریفیوژ ، المان محدود، اتساع، میخ کوبی خاکمقالات مرتبط جدید
- نگاه هرمنوتیکی نقش دانش و قوانین زیست محیطی در صیانت از محیط زیست
- بررسی توسعه پایدار شهر دبی و مقایسه آن با شهرهای مشابه در منطقه خاورمیانه (درس هایی برای توسعه پایدار در جنوب ایران)
- Pyrolysis and the circular economy: Challenges and opportunities
- Urban Transformation: Opportunities for Land Use Change in Urban Fabric Redevelopment
- بررسی تنوع میکروپلاستیک ها در رسوبات رودخانه ای وتاثیر آنها بر اکوسیستم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.