بررسی و مقایسه عددی و رفتار سازه های سه بعدی کامل با پانل های تقویت شده در حالت مستقل و سیستم

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی ایده های راهبردی در معماری، عمران و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: IDEACONF05_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 192
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید رضایی فر

مهدی ریاحی

چکیده

پانل های سه بعدی یکی از سیستمهای ساختمان سازی نوین میباشند که میتوان آنها را در دسته ساختمانهای صنعتی قرار داد. همواره تلاش گردیده به دلیل مقاومت در برابر زلزله و سرعت اجرای زیاد این پانلها مطالعات زیادی به منظور شناخت رفتار و تلاش برای ارتقا ظرفیت آنها صورت بگیرد. در همین راستا در این تحقیق به بررسی و مقایسهای عددی و رفتار سازه های سه بعدی کامل با پانلهای تقویت شده در حالت مستقل و سیستم پرداخته شده .است به منظور بررسی و مقایسه رفتار سازه های سهبعدی کامل با پانلهای تقویت شده در حالت مستقل و سیستم ابتدا سازه طراحی شده به وسیله پانلهای سه بعدی تقویت (سیستم) و تحلیل می.شود بعد سازه در حالتهای قاب خالی و سازه پانلی تحلیل (مستقل) و نتایج آن بدست می آید. سپس نیروی برش پایه و جابجایی طبقات در حالت سیستم و مستقل با یکدیگر مقایسه می.شود در این تحقیق از که به روش عددی میباشد از نرم افزار المان محدود آباکوس استفاده شده است. برای اعتبار سنجی مقایسه ای بین نتایج آزمایشگاهی سیستم پانلی ۴- طبقه و مدل المان محدود صورت گرفته است ،سپس سازههای ،۱، ۲، ۳ و ۴ طبقه قاب خمشی بتن مسلح مطابق با ویرایش چهارم آیین نامه ۲۸۰۰ ایران طراحی و برای مطالعات پارامتریک مدلهای آن توسعه و تجزیه و تحلیل شده است. مدلهای عددی تحت تحلیلهای غیر خطی شامل تحلیل لرزه ای توسط ۵ شتاب نگاشت و تحلیل استاتیکی غیر خطی پوش اور تجزیه و تحلیل شده اند. مقایسه نتایج تحلیل استاتیکی غیر خطی نشان میدهد که در حالت سیستم افزایش ۹ تا ۲۰ برش پایه نسبت به حالت مستقل داشته است. عملکرد اندرکنشی و سختی ناشی از اتصال پانلها به قاب خمشی باعث افزایش حالت سیستم نسبت به حالت مستقل شده است همچنین مقایسه خرابیها نشان میدهد در حالت سیستم به صورت میانگین %۲۴ کاهش خسارت نسبت به مستقل مشاهده می شود ضریب رفتار برای سازههای پانلی سه بعدی در حالت مستقل و سیستم میتوان به ترتیب ۶ و ۵.۵ بدست آمده است. نتایج تحلیل لرزه ای نشان میدهد که استفاده از پانلهای سه بعدی در تقویت قاب خمشی منجرب به کاهش ۴۱ در جابجایی طبقه بام در حالت سیستم نسبت به مستقل شده است. همچنین مقایسه نتایج تحلیل لرزه ای نشان سیستم نسبت به مستقل افزایش ۱۹ تا ۲۹ در برش پایه رخ داده است

کلیدواژه ها

پانلهای سه بعدی، عملکرد سازه ای، قاب خمشی بتن مسلح، رفتار مستقل و سیستم، روش عددی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.