واکاوی جایگاه و اثرات تعلیمات دینی بر یادگیرندان در نظام آموزش و پرورش
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرآیندهای تعلیم و تربیت
- کد COI اختصاصی: EBRCCONF01_1636
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 226
نویسندگان
کارشناسی الهیات و معارف اسلامی، حوزه علمیه ی قم دین و زندگی
کارشناسی دینی و عربی دانشگاه ازاد اسلامی یاسوج
سطح ۲ حوزه
کارشناسی علوم قرآنی دانشکده علوم قرآنی ملایر
چکیده
مدارس محیطی موثر برای گردآوری جمعیت زیادی از یادگیرندگان برای ارتقای سلامت روان هستند و همچنین تامل بر نقش حیاتی تعلیمات دینی بر سلامت روان در این گروه سنی حائز اهمیت است. آموزش تعلیمات دینی مبتنی بر مدرسه و راهبردهای ارتقای آن می تواند با تاکید بر اجرای موثر تعلیمات دینی برای تاثیرگذاری بر سلامت اخلاقی یادگیرندگان، مزایای تربیت دینی را به حداکثر برساند. تربیت دینی و اخلاقی فرآیندی است که در آن کودکان و نوجوانان در جستجوی معنا، ارزش و هدف زندگی هستند. این امر هم شامل کاوش در باورها و ارزش ها و هم مطالعه چگونگی بیان چنین باورها و ارزش هاست. تامل در نقش حیاتی تربیت دینی بر سلامت روان نوجوانان حائز اهمیت است. آموزش بهداشت روان مبتنی بر مدرسه و راهبردهای ارتقای آن می تواند با تاکید بر اجرای موثر تعلیمات دینی برای تاثیر مثبت بر سلامت روان نوجوانان، مزایای تربیت دینی را به حداکثر برساند. تعلیمات دین در نظام تعلیم و تربیت می تواند یادگیرنده را با درک عمیق تری از فرهنگ های مختلف در سراسر جهان آشنا کند، درک یادگیرنده از تجربیات انسانی را غنی تر کند و به یادگیرنده اجازه دهد تا ارزش هایی را کسب کند که می تواند در زندگی خود ادغام کند. تعلیمات دین زمینه ای را ایجاد می کند که در آن یادگیرندگان می توانند درک خود از خود و دیگران را افزایش دهند، ظرفیت خود را برای همدلی عمیق تر کنند، و در نهایت قدرت تفکر انتقادی را در تفکر از طریق مشکلات مربوط به دغدغه های مذهبی یا اخلاقی توسعه دهند. از طریق تعلیمات دینی، کودکان با ادیان مختلف و سنت ها، اعمال و عقاید آنها آشنا می شوند. تعلیم وتربیت دینی همچنین باعث ارتقای تساهل و احترام متقابل کودکان در یک جامعه متنوع می شود. در این پژوهش به بررسی اهمیت و جایگاه تآموزش دروس دینی در بهبود رفتار یادگیرندگان و پیشگیری از رفتارهای مخرب و نابهنجار در نظام تعلیم و تربیت می پردازدکلیدواژه ها
تدریس دینی، تعلیمات دینی، رفتار یادگیرندگان، اخلاق، معلم، دبیر، مدرسه.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.