مهمترین رسانه های آموزشی و نقش آنها در ارتقای انگیزه یادگیری در دانش آموزان ابتدایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرآیندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: EBRCCONF01_1627
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیرین گل موسوی

کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه علامه طباطبایی

فائده ربیعی غلامی

کارشناسی زبان و ادبیات عرب دانشگاه آزاد اسلامی

اکرم رحیمی

کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان پردیس بهبهان

شادمان گودرزی

کارشناسی ارشد تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

چکیده

یادگیری فعالیتی است که با هدف کسب دانش، تسلط بر برخی شایستگی ها و شکل دادن به نگرش دانش آموزان انجام می شود. راه های زیادی می تواند توسط معلم برای تقویت انگیزه یادگیری در دانش آموزان اجرا شود. رسانه های آموزشی که به طور مناسب در فرآیند یادگیری مورد استفاده قرار می گیرند، به ابزار حمایتی موثرتر و کارآمدتری در دستیابی به اهداف یادگیری تبدیل شده اند. ارائه مطالب در فرآیند یادگیری گاهی با موانعی روبرو می شود. برخی از محدودیت هایی که معلمان با آن مواجه هستند، روش های یادگیری خسته کننده هستند و رسانه های مورد استفاده کمتر جالب هستند. رسانه یادگیری هر چیزی است که بتوان از آن برای انتقال پیام استفاده کرد تا احساسات، افکار، تمایل و توجه دانش آموزان را برانگیزد و فرآیند یادگیری را تشویق کند. استفاده از فناوری در قالب رسانه های یادگیری می تواند جایگزینی برای غلبه بر محدودیت های مکانی و زمانی فرآیند یادگیری موجود باشد تا معلمان نیازی به توضیح بیش از حد مطالب برای دانش آموزان نداشته باشند. همچنین انتظار می رود که معلمان از رسانه های ساده استفاده کنند تا انتقال شفاهی به حداقل برسد. در این نوشتار انواع رسانه های آموزشی مورد استفاده در مدارس معرفی شده و همچنین نقش آن ها در ارتقای انگیزه یادگیری در دانش آموزان ابتدایی مورد بررسی قرار گرفته است. جهت نیل به هدف از روش توصیفی – تحلیلی و ابزارهای کتابخانه ای بهره گرفته شده است.

کلیدواژه ها

رسانه های آموزشی، یادگیری، انگیزه، دانش آموزان ابتدایی، معلمان.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.