تحلیل تاثیر دوسوتوانی زنجیره تامین بر عملکرد مالی با تاکید بر نقش تعدیل کننده قابلیت شبکه و جریان اطلاعات استراتژیک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت نوآوری در سازمان های دفاعی، دوره: 5، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JIMDO-5-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 99
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران نظری

استادیار گروه مدیریت دولتی دانشگاه پیام نور تهران، ایران

پیمان اکبری

استادیار گروه مدیریت دولتی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

روح انگیز مهدیخانی

مربی گروه اقتصاد، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

احسان الیاسی سرزلی

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف: دستیابی به دوسوتوانی نیازمند تکیه بر اتحادهای مبتنی بر  عملکرد زنجیره ارزش مانند اتحادهای تحقیق و توسعه اکتشافی یا اتحادهای تجاری سازی بهره­برداری است. بر این اساس، در این پژوهش به تحلیل تاثیر دوسوتوانی زنجیره تامین بر عملکرد شرکت با تاکید بر نقش تعدیل کننده قابلیت شبکه و جریان اطلاعات استراتژیک پرداخته می شود. روش شناسی: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل ۱۰۰۰ نفر از کارکنان شرکت­های کوچک و متوسط استان کرمانشاه بود. تعداد نمونه با استفاده از جدول مورگان، ۲۷۸ نفر انتخاب شدند. ابزار گردآوری پژوهش پرسشنامه بود. روایی پرسشنامه از طریق روایی سازه و پایایی آن از طریق بار عاملی، ضریب پایایی مرکب، ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. یافته ها: نتایج تحلیل داده ها حاکی از تاثیر منفی دوسوتوانی زنجیره تامین بر عملکرد مالی و تعدیل تاثیرات منفی قابلیت­های شبکه بین دوسوتوانی زنجیره تامین و عملکرد مالی شرکت­های کوچک و متوسط بود. نتیجه گیری: شرکت­های کوچک و متوسط به منظور دستیابی به مزیت رقابتی پایدار باید به قابلیت­های شبکه جهت کاهش اثرات منفی دوسوتوانی زنجیره تامین بر عملکرد شرکت و همچنین جریان اطلاعات استراتژیک برای افزایش اثر دوسوتوانی زنجیره تامین بر عملکرد شرکت توجه کافی نمایند.

کلیدواژه ها

دوسوتوانی زنجیره تامین, عملکرد شرکت, قابلیت شبکه, جریان اطلاعات استراتژیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.