بررسی سکوت سازمانی و ابعاد آن به عنوان چالش نوین سازمانها و ارائه راهکارهای مناسب

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش ملی نگرش های نوین در مدیریت، حسابداری و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: MANAGERCONF01_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 98
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی قلی پور سلیمانی

استادیار گروه مدیریت بازرگانی

آرمین گلی

مدرس گروه مدیریت بازرگانی

نرجس رحمانی

دانشجوی کارشناسی مدیریت بازرگانی

چکیده

امروزه همه سازمان ها سخت در حال تلاش هستند تا هزینه های خود را از طریق هر نوع وسیله ممکن در دوران رقابت شدید اخیر کاهش دهند. آنها از کارکنان خود تلاش های بیشتری از جمله داشتن ابتکار عمل، مسئولیت پذیری به دلیل وجود تغییر، فعال بودن در حین رقابت شدید، برآورده شدن بیشتر انتظارات مشتریان و ارباب رجوعان و همچنین ارائه خدمات و محصولات با کیفیت بیشتر انتظار دارند. سازمان ها به منظور برآورده شدن این انتظارات، نیازمند افراد پاسخگو هستند. اما، برخی از کارکنان به ابراز نظر و نگرانی درباره هر موضوعی که درون سازمان وجود دارد، تمایلی ندارند و بنابراین سکوت را ترجیح می دهند. از یک سو، سازمانها نیازمند کارمندان باانگیزه ای هستند که همیشه هوشیار و حساس نسبت به مسائل اطرافشان باشند. از سوی دیگر، کارمندان، سازمان هایی را جستجو می کنند که به نگرانی های آنها توجه کنند. زیرا، عدم وجود سکوت در سازمان منجر به بالاتر رفتن انگیزه کارکنان جهت ارائه ایده ها و ابراز نگرانی ها و همچنین عملکرد بهتر سازمان می گردد. با این حال، شکستن فرهنگ سکوت و توسعه آن که کارکنان بتوانند نگرانی و ایده های خود را ابراز نمایند، در حال حاضر به عنوان چالش بزرگی برای مدیران محسوب می شود. بر این اساس، مطالعه حاضر علاوه تشریح کامل سکوت سازمانی و ابعاد آن، به بررسی پیامدهای منفی و دلایل آن براساس تحقیقات پیشین و نهایتا ارائه راهکارهای مناسب پرداخته است.

کلیدواژه ها

سکوت سازمانی، سکوت مطیع، سکوت دفاعی، سکوت فرصت طلبانه، پیامدها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.