تشخیص وجود ترک در تیر یکسر گیردار با استفاده از روش حسگری فشرده(CS)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز، دوره: 52، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_TUMECHJ-52-4_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 105
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیم نظری بیگدیلو

کارشناسی ارشد، گروه علوم ریاضی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

صفر ایراندوست پاکچین

دانشیار، گروه علوم ریاضی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

چکیده

یکی از اولین مشخصات سازه آسیب دیده، تغییر در سختی موضعی سازه و در نتیجه تغییر فرکانس های زمانی آن می باشد. در سال های اخیر حسگری فشرده (CS) در حوزه ی فرکانس به موفقیت های قابل توجهی در مقایسه با روش نمونه برداری نایکوئیست دست پیدا کرده است. حسگری فشرده، بر این مبنا استوار است که بیشتر سیگنال های زمانی وقتی در یک مبنای مناسب (مانند: مبنای موجک، فوریه و ...) نمایش داده می شوند پهنای باند فرکانسی آنها بالا هست و درنتیجه می توان در هنگام نمونه برداری از برخی بخش های طیف فرکانسی سیگنال صرف نظر کرد. در نتیجه می توان تعداد نمونه ها را  در مقایسه با نرخ نایکوئیست به طور چشم گیری کاهش داد. در این تحقیق برای نخستین بار با بکارگیری الگوریتم پایه های متعامد تعقیبی (OMP)، و الگوریتم تکراری آستانه گذاری سخت (IHT)، به تشخیص وجود ترک در یک تیر یکسر گیردار، با کمترین نرخ نمونه برداری از سیگنال آن پرداخته شده است که از الگوریتم های شناخته شده در حسگری فشرده هستند.  نتایج عددی حاصل از این الگوریتم ها برتری الگوریتم (OMP) در مقایسه با الگوریتم(IHT) برای تشخیص وجود ترک در تیر یکسر گیردار نشان می دهد. نتایج حاصل از این روش حاکی از آن است هنگامی که نسبت سیگنال به نویز گاوسی (SNR) کم است، روش پیشنهادی عملکرد بهتری دارد.

کلیدواژه ها

تیر یکسر گیردار, ترک دار, حسگری فشرده, نمونه برداری نایکوئیست, سیگنال پراکنده, بازیابی محمل سیگنال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.