توجه به آموزش و یادگیری ادبیات فارسی در مدارس با توجه به نظریه برونر

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی ایده های کاربردی در علوم تربیتی، روانشناسی و مطالعات فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPCS01_1144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 53
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم بگلرزاده

چلانی کارشناس زبان و ادبیات فارسی، فرهنگی استان آذربایجان شرقی

چکیده

ادب فارسی، پلی است برای انتقال فرهنگ از نسل های گذشته به امروز و از امروز به آینده . ادبیات با زندگی ما آمیخته است. ما همه روزه، در اشکال متفاوت از نظم و نثر، تاثیر می پذیریم . از اندیشه هایی که از طریق آثار ادبیمنتقل می شود، پند هایی برای زندگی می آموزیم و مشتاق به خواندن آن ها می شویم . کتاب های زبان و ادبیات فارسی در مدارس ازجمله راه های آشنایی و یادگیری مستقیم فرد با ادبیات است . از این رو شیوه آموزش و یادگیری آنبسیار حایز اهمیت می باشد. آشنایی معلمان با نظریه های یادگیری کمک می کند تا شناخت بهتر و بیشتری از نحوه ی یادگیری و تفکر و ارتباط دانش آموزان با دیگران و محیط پیرامون بگشایند. در این تحقیق به توضیح و تبیین نظریه یادگیری اکتشافی برونر می پردازیم. او در نظریه خود به کسب معرفت بیشتر از حفظ واقعیت های علمی توجه دارد. برونر در تحقیقات خود به مطالعه فرایندیادگیری در کلاس می پردازد و بر فرایند تفکر تاکید می کند. بر اساس نظریه برونر هدف آموزش و پرورش باید این باشد که یادگیرنده را به صورت متفکری خودمختار در آورد. او معتقد به اداره ی کلاس به شیوه ی شاگردمداری است نظریه او سازندهگراست و بر اساس روند تغییر برداشت ذهنی یک فرد از دنیای خارج به تناسب تجارب جدید، بنا نهاده می شود . بنابراینمی توان چنین نتیجه گرفت که در شیوه آموزش و تدریس ادبیات فارسی به ویژه در تاویل خوانش شعر و نثر دیگر نیازی به ترجمه، شرح و تفسیر از سوی آموزگار نیست، بلکه دانش آموزان در فرایند تفکر به برداشت های متفاوت و متنوع دست می یابند. آنها خود در می یابند که چه باید از دل متن بیرون بیاورند.کلیدواژه هاادبیات فارسی ، آموزش و یادگیری ، برونر ، نظریه یادگیری اکتشافی.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.