جهانی شدن و مقوله آموزش:تبعات و تاثیرات

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرآیندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: EBRCCONF01_1551
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 98
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه فجر

کارشناسی الهیات و معارف اسلامی دانشگاه شهید چمران

یعقوب مولوی

کارشناسی الهیات دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

معصومه اکده

کارشناسی الهیات دانشگاه آزاد اسلامی

ابوالفتح پیلسته

آموزگار ابتدایی اداره آموزش و پرورش منطقه دیشموک

چکیده

جهانی شدن تغییرات قابل توجهی در مکانیسم های سیاست گذاری در یک جامعه ایجاد کرده است. از آنجا که اطلاعات و دانش شروع به فراتر از مرزها می کند و در دسترس همه قرار می گیرد ، جامعه جهانی به طور طبیعی شروع به حرکت به سمت دموکراتیزاسیون توسعه سیاسی و آموزشی خود می کند. کنترل و مالکیت سیاست گذاری در آموزش و پرورش اکنون متعلق به همه افراد جامعه است. از این رو ، دولت مرکزی دیگر نباید قدرت و کنترل مطلق بر مدارس را حفظ کند بلکه باید قدرت تصمیم گیری برای آموزش و برنامه درسی را با پرسنل مدرسه به اشتراک بگذارد. این منجر به عدم تمرکز سیاست های آموزشی و برنامه درسی از آژانس مرکزی به مدارس می شود. جهانی شدن ، تغییر به یک جامعه دانش ، توسعه آن و پست مدرنیسم، این نیروها با یکدیگر بیان می شوند و منجر به تغییر جهت گیری و طراحی برنامه درسی مدرسه می شوند. آموزش جهانی به عنوان یک عنصر جدایی ناپذیر آموزش عمومی مخصوصا دوره ابتدایی است. آموزگاران قادر به ادغام حوزه های مختلف آموزش جهانی با برنامه های درسی رسمی و غیررسمی هستند. یکی از نشانه های برجسته جهانی شدن معاصر ، رونق فناوری و اطلاع رسانی است. جهانی شدن ، همراه با تسلط بر آن ، تقریبا همه جامعه را به "جامعه دانش" تغییر داده است. جامعه دانش یک جامعه یادگیری است. با توجه به اهمیت موضوع ،هدف از مقاله پیش رو بررسی پدیده جهانی شدن و تبعات و تاثیرات آن در مقوله آموزش می باشد که نویسنده گان با رویکردی توصیفی و با بهره گیری از منابع کتابخانه ای و مقالات مروری در پی پاسخ ابهامات دراین باره هستند.

کلیدواژه ها

برنامه درسی، جهانی شدن، آموزش،جامعه دانش، فراگیران، آموزگاران.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.