بررسی تاثیر ارتقا سطح سرمایه فکری شرکت بر کاهش مدیریت سود

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تحقیقات کاربردی در علوم مدیریت و حسابداری نوین
  • کد COI اختصاصی: CONFKAR01_241
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 332
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر فرزین فر

استادیار، گروه حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان، کاشان، ایران.

علی عموزادخلیلی

دانشجوی دکتری، گروه حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان، کاشان، ایران

چکیده

با توجه به اینکه سود یکی از مهم ترین عوامل موثر بر تصمیم گیری های اقتصادی است، آگاهی استفاده کنندگان از قابل اتکا بودن سود می تواندآنها را در اتخاذ تصمیمات بهتر در مورد سودآوری و تجزیه و تحلیل صورت های مالی یاری دهد. از طرفی با حرکت جامعه صنعتی کنونی بهسوی دانش و صنایع دانش بر، شرکت ها برای کسب مزیت رقابتی بیشتر باید توجه بیشتری نسبت به سرمایه فکری خود داشته باشند. توجه بهاین سرمایه، میتواند در تصمیم گیری مدیران نسبت به مدیریت یا عدم مدیریت سود، برای دست یافتن به مزیت رقابتی بیشتر، اثرگذار باشد.از این رو، هدف این تحقیق، بررسی تاثیر ارتقا سطح سرمایه فکری شرکت بر کاهش مدیریت سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراقبهادار تهران می باشد. برای این منظور تعداد ۱۱۹ شرکت طی دوره ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ برای بررسی انتخاب شدند. برای آزمون فرضیه ها، با درنظرگرفتن مدلهای پژوهش، از روش های رگرسیون غلتان و نیز رگرسیون چند متغیره با داده های ترکیبی استفاده شده است. نتایج ازمون بیانگر آناست که مدیران شرکت هایی که ضریب کارایی سرمایه بکار گرفته شده بالاتری دارند، تمایل دارند تا به مدیریت سود بپردازند و سود را بیش ازمقدار واقعی ان نشان دهند، اما در صورتی که ضریب کارایی سرمایه انسانی بالاتری داشته باشند، سود را به صورتی مدیریت می کنند که ازمقدار واقعی آن کمتر نشان داده شود. همچنین بین ضریب کارایی سرمایه ساختاری و مدیریت سود رابطه ای مشاهده نشد.

کلیدواژه ها

سرمایه فکری، مدیریت سود، اقلام تعهدی اختیاری، ضریب ارزش افزوده فکری، ارتقا سطح سرمایه فکری و انسانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.