ارزیابی یادگیری دوره های الکترونیکی در صنعت

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی آموزش و توسعه سرمایه انسانی
  • کد COI اختصاصی: THCD08_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 110
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا شمس

دانشیار، گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.

مائده زارعی ساروکلائی

دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی، گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.

چکیده

یکی از تغییرات بارزی که با گسترش ویروس کووید-۱۹ در سطح جهان و همچنین ایران شاهد آن بودیم، تغییر در رویکرد آموزش و یادگیری در سطوح مختلف آموزش اعم از عمومی، آموزش عالی و همچنین آموزش های سازمانی بوده است که به تغییر شیوه آموزش حضوری و چهره به چهره به یادگیری الکترونیکی از راه دور منجر شد. همین تغییر موجب شد که نحوه ارزیابی یادگیری فراگیران در آموزش های الکترونیکی سازمانی به عنوان یک چالش، ظهور و نمود پیدا کند زیرا ماهیت این نوع آموزش ها کاملا با آموزش های حضوری متفاوت است و همچنین ارزیابی یک بخش اساسی از فرایندهای یادگیری الکترونیکی محسوب می شود که نقش مهمی در فعالیت های آموزشی و تاثیرات چشمگیری در یادگیری دارد. در ارزیابی یادگیری در دوره های الکترونیکی به ویژه در صنعت، باید به نقش فعال یادگیرنده در فرایند یادگیری و ساخت دانش توسط خود او و همچنین کاربرد دانش و مهارت آموخته شده در حل مسائل واقعی و مرتبط با محیط کار و زندگی روزمره او تاکید شود تا از این طریق به ارزیابی یادگیری فراگیر در سطوح بالای تفکر شناختی پرداخته شود و همچنین با حل مسائل مرتبط به محیط کار، زمینه انتقال یادگیری به محیط کار نیز با این نوع ارزیابی فراهم شود. لذا استفاده از شیوه ای خاص و متفاوت از آموزش های آکادمیک برای صنعت ضرورت پیدا می کند و آن ارزیابی اصیل است که علاوه بر ویژگی های فوق، ماهیتی همکارانه داشته و امکان استفاده در هر دو نوع ارزیابی تکوینی و تراکمی را دارد. در این مقاله، به روش های ارزیابی یادگیری الکترونیکی با رویکرد کیفی و با تاکید بر دوره های صنعتی سازمانی پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

ارزیابی اصیل، ارزیابی کیفی، آموزش های صنعتی سازمانی، دوره های الکترونیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.