طراحی ساختمان مسکونی با مصرف انرژی صفر همگام با اقلیم و بهره گیری ازمدل سازی اطلاعات ساختمان BIMنمونه مورد بررسی شهر تهران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE07_712
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 236
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد بهزادپور

گروه معماری؛ واحد هشتگرد؛ دانشگاه آزاد اسلامی؛ هشتگرد؛ ایران

ایرج رضایی

گروه معماری ؛ واحد ساوه ؛ دانشگاه آزاد اسلامی ؛ ساوه ؛ ایران

چکیده

امروزه علت صرفه جویی و بهینه مصرف کردن انرژی های تجدید ناپذیر بر کسی پوشیده نیست ، مصرف انرژی در صنایع مختلف مقادیرگوناگونی دارد ، اما این صنعت ساختمان است که با ۰۴ درصد ، سهم بالایی در مصرف انرژی در جهان را داراست، بنابراین تبیین روشیجدید برای کاهش این عدد ، همواره دغدغه پژوهشگران و محققان این امر بوده و هست .اقلیم ها در طراحی فضاهایی با مصرف انرژی صفر، نقش موثری دارند زیرا شرایط اقلیمی هر منطقه نیازمند طراحی طبق آب وهوای آن منطقه است . سه نوع انرژی مصرفی غالب در ساختمانرا میتوان با تولید همان انرژی یا جایگزین آن در محل به تعادل رساند و در نهایت به انرژی صفر رسید .به عنوان مثال با استفاده از پنلهای خورشیدی و موتورهای برق میتوان برق مورد نیاز ساختمان را تولید کرد و در صورت نیاز میتوان به جای اجاق های گازی ، از اجاقهای برقی برای پخت و پز استفاده کرد و همین مثال را میتوان برای پیکیج)سیستم حرارتی( به کار برد ، بنابراین میتوانیم مصرف گازخانگی در طراحی های انرژی صفر را به حداقل و یا به صفر برسانیم . در حال حاضر با وجود پیشرفت تکنولوژی های نو پا در صنعت ساختو ساز ، میتوان به آینده ای روشن در امر بهینه سازی انرژی امیدوار بود . مدلسازی اطلاعات ساختمان ، توانسته در جهت تحقق این هدفگامی بلند و اساسی بردارد ، تا با تحلیل مصرف انرژی های پنهان و نهان ساختمان ، قبل شروع به ساخت بنا ، بخش های پر مصرف رااصلاح کرد تا به اگویی بهینه قبل از شروع کار ،دست یافت.

کلیدواژه ها

IM ، صنعت ساختمان ، بهینه سازی ،ساختمان های انرژی صفر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.