سیستم حمل و نقل هوشمند و اینترنت اشیا،فرصت ها و چالش ها
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
- کد COI اختصاصی: ICRSIE07_647
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 502
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی فناوری اطلاعات -تجارت الکترونیک ،دانشگاه جامع علمی کاربردی -مرکز آموزش علمی کاربردی گنبد کاووس ۱
کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر -نرم افزار ، دانشگاه جامع علمی کاربردی -مرکز آموزش علمی کاربردی گنبدکاووس ۱
دانشجوی کارشناسی مهندسی شبکه های کامپیوتری ، دانشگاه جامع علمی کاربردی -مرکز آموزش علمی کاربردی گنبدکاووس ۱
دانشجوی کارشناسی مهندسی شبکه های کامپیوتری ، دانشگاه جامع علمی کاربردی -مرکز آموزش علمی کاربردی گنبدکاووس ۱
چکیده
از زیرساختهای مهم برای توسعه ارتباطات و افزایش رفاه اجتماعی هر کشوری وجود حمل و نقل ایمن و روان است . ارتباطات میان وسایل نقلیه با استفاده فناوری اطلاعات عصر جدیدی از ارتباطات را بوجود میآوردکه حمل و نقل هوشمند((ITS نامیده میشود. اینترنت اشیا (IOT)ترکیبی از ذخیره سازی و پردازش داده های حسگر و پردازش با استفاده از تحلیلگر های داده است که با هدف دستیابی و کمک به مدیریت موثر سیستم حمل و نقل بکار میرود. اینترنت اشیا به کاربران کمک میکند تا اشیای متصل به اینترنت را کنترل و مدیریت کنند و با آنها تعامل داشته باشند . برنامه های ITS ، سیستم های ارتباطی متقابل رایانه ها ،فناوری های ارتباطی و استراتژی های مدیریتی برای بهبود ایمنی وکارایی سیستم حمل و نقل هستند .با پیشرفت سریع اینترنت اشیا و هوشمند سازی شهرها فرصت های زیادی برای توسعه کاربرد های کارآمد و کم هزینه با هدف بهبود کیفیت زندگی در شهر ها بوجود آمده است همچنین با ورود IOT درارائه خدمات شهری و سرویس دهی به شهروندان، شهرها در مدیریت منابع خود هوشمندانه تر عمل میکنند.ادغام اینترنت اشیا در شهر هوشمند و سیستم حمل و نقل فرصت های بی سابقه ای را بوجود آورده است و متقابلا با چالش هایی نیز روبرو است . ما در این مقاله که بصورت مروری است در ابتدا به بررسی پیشینه تحقیق در زمینه تاثیر اینترنت اشیا در حمل و نقل هوشمند و شهر هوشمند میپردازیم سپس با معرفی مفهوم حمل و نقل هوشمند و اینترنت اشیا ، فرصت ها و چالش های موجود در زمینه ورود اینترنت اشیا در این صنعت را بیان میکنیم و در انتها به راهکار هایی موثر در زمینه بهبود و گسترش استفاده از اینترنت اشیا در سیستم حمل و نقل را اشاره میکنیم .کلیدواژه ها
حمل و نقل هوشمند ،اینترنت اشیا، ITS،IOT، شهر هوشمندمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.