شناسایی و اولویت بندی موانع توسعه شهری (مورد مطالعه : شهر زرین شهر)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE07_638
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 89
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی خداوردی ریزی

کارشناسی ارشد، مدیریت پیشرفت توسعه شهری و روستایی ، دانشگاه پیام نور شاهین شهر، اصفهان، ایران،

مهری جناتی ثانی

دانشجوی دکتری ، جغرافیا برنامه ریزی شهری ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد نجف آباد، اصفهان، ایران

چکیده

هدف پژوهش اخیر شناسایی و اولویت بندی موانع توسعه در شهر زرین شهر بوده است .در پژوهش حاضر از مطالعه کتابخانه ای برای گردآوری اطلاعات استفاده شده است به همین منظور برای دست یابی به این هدف ابتدا با مطالعه و مرور مقالات و سایتهای معتبر داخلی و خارجی موانع توسعه شهری شناسایی شد. همچنین جهت جمع آوری دادهها از پرسشنامه استفاده شده است . در این پژوهش از ۲ پرسشنامه استفاده شد الف ) پرسشنامه نیمه بسته بر اساس طیف لیکرت که جهت شناسایی ، تایید و غربالگری شاخص های شناسایی شده از مرور ادبیات و نظرات خبرگان به دست آمد.ب) پرسشنامه مقایسه زوجی شاخص های تایید شده در مرحله دوم که جهت محاسبه وزن با روش AHP مورد استفاده قرار می گیرد.در این پژوهش پرسشنامه از لحاظ روایی ظاهری به تایید خبرگان پژوهش رسیده شد. پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است که برابر با۷۵۲/۰ بود. روش تجزیه و تحلیل اطلاعات عبارتند از آمار توصیفی شامل فراوانی ، درصد، جدول، نمودار بود و همچنین جهت رتبه بندی از تکنیک دلفی و AHP استفاده شده است . نرم افزار مورد استفاده در این پژوهش اکسل و ExpertChoice می باشد. موانع مالی با وزن ۲۴۶/۰ رتبه اول را کسب کرده است . موانع اجتماعی با وزن ۲۰۳/۰ رتبه دوم، بهداشت شهری با وزن ۱۶۳,۰ رتبه سوم، حمل و نقل شهری با وزن ۱۵۵,۰ رتبه چهارم، زمین با وزن ۱۱۷,۰ رتبه پنجم و سیاست شهری با وزن ۱۱۵,۰ رتبه ششم را کسب کرده است .نتایج نشان داد که در بین ۲۶ زیرمعیار، کمبود درآمد رتبه اول را کسب کرده است . بعد از آن، سطوح درآمد رتبه دوم و بار بدهی بالارتبه سوم را کسب کرده اند.

کلیدواژه ها

توسعه شهر، موانع اجتماعی ، موانع مالی ، بهداشت شهری ، حمل و نقل شهری ، سیاست شهری .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.