الگوی مناسب سازی فضاهای گردشگری شهر یزد برای افراد توانیاب

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE07_621
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه قائمی راد

دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، دانشگاه تهران، تهران، ایران،

شهاب نارگانی

دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، دانشگاه تهران، تهران، ایران،

چکیده

توسعه گردشگری افراد توانیاب می تواند زمینه تعامل و ارتباط هرچه بیشتر آنان را با آحاد جامعه فراهم نماید. علیرغم وجود ظرفیت بسیار بالا و پتانسیل های بالقوه شهر یزد و باوجود آمار بالا و روبه رشد افراد توانیاب، عدم وجود زیرساخت ها و امکانات موردنیاز، باعث شده علاوه بر جمعیت موردنظر داخلی ، حجم زیادی از گردشگران این حوزه از دیگر کشورها نیز که مایل به مسافرت به شهر یزد به عنوان یک شهر تاریخی -فرهنگی هستند و نیز همراهان آنان نادیده گرفته شوند و این شاخه از گردشگری که انساندوستانه و البته بسیار سودآور نیز هست ، مورد بهرهبرداری قرار نگیرد. پژوهش پیش رو باهدف ارائه الگوی مناسب سازی فضاهای گردشگری شهر یزد برای افراد توانیاب از روش توصیفی -تحلیلی بهره جسته و از رویکرد استراوس و کوربین در نظریه برخاسته از داده استفادهشده است . جامعه آماری پژوهش شامل خبرگان، فعالان و کارشناسان حوزه گردشگری است و حجم نمونه در حین فرایند پژوهش مشخص و از نمونه -گیری تئوریکی استفادهشده است . برای تجزیه وتحلیل دادهها از نرم افزار اطلس تی آی استفاده شد و مدل پارادایمی آن ارائه گردید . نتیجه پژوهش ارائه یک الگوی کاربردی است که در آن روابط مولفه ها و مقوله ها با دادههای فرآیند پژوهش به مشخص می گردد و در بسترهای موردنیاز در قالب شرایط زمینه ای از قبیل جامعه پذیری ، نیروی انسانی ، دانش فنی و تجارب گردشگری و شرایط مداخله گر، راهکارهایی ازجمله مشارکت محوری ، عملکردگرایی و ارتباطات بیان می شود. چهار گروه عوامل مدیریتی در کنار عوامل ساختاری ، فردی و عملکردی در ارتقای وضعیت مناسب سازی ها تاثیرگذار شناخته شدند. در این الگو بر توجه جدی به الگوهای مدیریتی نوین و مشارکتی و ایفای نقش پررنگ تر بخش خصوصی در کنار نقش تسهیلگری دولت تاکید می شود. دولت باید در کنار نقش حمایتی و نظارتی به عوامل زیرساختی ، اقتصادی ، آگاهی و شناختی ، نگرشی و آموزشی و نیز ویژگی های خاص فضاهای گردشگری نیز توجه نماید.

کلیدواژه ها

الگو، مناسب سازی ، فضاهای گردشگری ، افراد توانیاب، شهر یزد.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.