راهبردهای سامان بخشی و توانمندسازی سکونتگاههای غیررسمی باتکیه بر شناسایی عوامل تاثیرگذار بر آن (نمونه موردی محله قلعه حسن گرگان)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE07_616
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 82
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین نجاری

کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)

چکیده

بر اساس گزارش سازمان ملل سکونتگاههای غیررسمی چالش اصلی هزاره سوم معرفی شده است. به طورکلی در دنیا از هر ۶ نفر ۱ نفر در سکونتگاههای غیررسمی زندگی میکند. در صورت عدم اقدام به موقع و ادامه روند کنونی که در آن بسیاری از دولتها این سکونتگاهها را نادیده گرفته و برنامه ای به منظور سامان بخشی به آن ندارند پیشبینی میگردد تا سال ۲۰۳۰، حدود ۲ میلیارد نفر از جمعیت شهرنشین دنیا در اینگونه سکونتگاهها زندگی خواهند نمود. مسئله اصلی اینگونه سکونتگاهها عدم توازن جمعیت ساکن با خدمات موجود در این مناطق است. محدودیت مدیریت شهری در ارائه خدمات باعث تا برابری در برخورداری از خدمات در میان ساکنین این محلات که عمدتا افراد با اقشار کم درآمد هستند با سایر مناطق شهری گشته است؛ لذا، لزوم توجه و ارائه برنامه مدون به منظور توانمندی این فضاها ضرورتی اساسی و اجتناب ناپذیر است پژوهش حاضر، باهدف شناسایی چالشهای اینگونه سکونتگاه ها به و ارائه راهکار بهمنظور توانمندسازی محله قلعه حسن شهر گرگان تدوین شده است. روش پژوهش ازلحاظ هدف شناختی، توصیفی – تحلیلی، روش گرداوری دادهها به صورت پیمایشی و ابزار سنجش آن پرسشنامه بوده است. در تجزیه وتحلیل دادهها از روش SWOTو تکنیک VIKOR به۱صورت ترکیبی استفادهشده است. ارزش گذاری و اولویت بندی موارد استخراجشده به کمک و همفکری ۳۳ نفر از صاحب نظران بخشهای دولتی، عمومی و خصوصی و اندیشمندان در حوزه اسکان غیررسمی است صورت پذیرفته است نتایج حاصل از تحلیل صورت گرفته در محله مدنظر حاکی از آن است که نقاط ضعف و قوت در یک سطح قرار داشتهوبرتری محسوسی نسبت به یکدیگر ندارند این امر در تهدیدات و فرصتها نیز قابل مشاهده میباشد که خود ضرورت برنامه ریزی در این خصوص را بیش ازپیش روشن مینماید.

کلیدواژه ها

سکونتگاه غیررسمی، توانمندسازی- – SWOT تکنیک ویکور- محله قلعه حسن گرگان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.