باز آفرینی شهری با رویکرد فرهنگ -مبنا نمونه موردی ؛ منطقه ۸کرج، جهانشهر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE07_614
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 179
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ثنا جمالی فشی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری ، موسسه آموزش عالی علامه دهخدا (غیر انتفایی - غیردولتی )،

زینب عادلی

دکترای شهرسازی ، استادیار موسسه آموزش عالی علامه دهخدا (غیر انتفایی - غیردولتی )،

چکیده

شهرها مکانی برای پیشبرد خلاقیت و توسعه به حساب می آیند. محدوده فرهنگی شهرها تجلی گاه ابعاد گوناگون مردمانی است که هویت فرهنگی آن را به ثبت رسانده اند. فعالیت صورت گرفته در فضاهای عمومی محدوده های شهری نقش موثری در رشد خلاقیت های جمعی ایفا می کند و بازآفرینی فرهنگی را می توان اصلی ترین رویکرد بازآفرینی شهری در دو دهه اخیر دانست . کاربست فرهنگ در جایگاهی راهبردی و با هدف دستیابی به سازوکاری اقتصادی و پررونق که می تواند متضمن اهداف توسعه ای باشد و چهره ای فرهنگ گرا را برای شهرها ترسیم کند. رویه ای است که در چارچوب بازآفرینی شهرها به آن اهمیت فراوانی داده شده است . بازآفرینی فرهنگی با طرح مفاهیم پایه ای مانند استفاده از حوزه نوآورانه اقتصادی و انچه صنایع خلاق نامیده می شود که می توان در درون بافت های درونی و هسته های مرکزی شهرها با اطمینان به نتایج فرآیند بازآفرینی از رهیافت و ویژگی های مثبت آن بهره جست . هدف پژوهش باز آفرینی شهری با رویکرد فرهنگ -مبنا است .روش پژوهش توصیفی -تحلیلی با اهداف کاربردی است . برای تحلیل آماری از نرم افزار Excel استفاده شده است و با استفاده از مدل SOWT به تحلیل راهبردهای مهم در بازآفرینی فرهنگ مبنا در جهانشهر پرداخته ایم که نتایج نشان می دهد که رونق اقتصاد فرهنگی ، افزایش تسهیلات و ارتقای گردشگری به سرزندگی اجتماعی فضاهای عمومی و مشارکت شهروندان در توانمندسازی خودشان، حفاظت از میراث فرهنگی و ترکیب فعالیت های فرهنگی با طراحی شهری خلاقانه منجر خواهد شد.

کلیدواژه ها

بازآفرینی فرهنگ -مبنا، بازآفرینی شهری ، فرهنگ ، مکان محوری ، رویداد مداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.