CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی عوامل موثر بر حرفه و کسب تجربه از بازارکار در آموزشهای دانشگاهی رشته معماری

عنوان مقاله: بررسی عوامل موثر بر حرفه و کسب تجربه از بازارکار در آموزشهای دانشگاهی رشته معماری
شناسه ملی مقاله: ICRSIE07_591
منتشر شده در هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

راضیه هارونی - دانشجوی کارشناسی ارشد رشته معماری ، گروه معماری و شهرسازی ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه غیردولتی شهید اشرفی اصفهانی ، اصفهان، ایران.
عسل باقریان - دانشجوی کارشناسی ارشد رشته معماری ، گروه معماری و شهرسازی ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه غیردولتی شهید اشرفی اصفهانی ، اصفهان، ایران.
نرگس سلطانی - استادیار و عضو هیئت علمی ، گروه معماری و شهرسازی ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه غیردولتی شهید اشرفی اصفهانی ، اصفهان، ایران.

خلاصه مقاله:
نحوه آموزش معماری بر چگونگی اثر معماری تاثیر دارد و در نهایت ، بر کیفیت محیط کالبدی شهری نیز اثرگذار است . با توجه به این که دانشکده های معماری با هدف تربیت نیروی کارآمد جهت سازماندهی فضای زیست انسان و محیط های شهری شکل گرفته اند، متاسفانه هنوز شاهد عدم تحقق این هدف در کار حرفه ای معماری هستیم . عمده مشکل در این زمینه را می توان متوجه تفاوت نیاز جامعه با آموزش معماران و تاثیر آن بر میزان توانایی مهندسان دانست . در این راستا لازم است دانشکدههای معماری در سرتاسر کشور تلاش کنند نیروهایی تربیت نمایند که متناسب با نیازهای واقعی جامعه و در جهت برآورده شدن آن نیازها باشند. هدف اصلی این تحقیق شناخت و بررسی عوامل موثر بر حرفه و کسب تجربه از بازارکار در آموزشهای دانشگاهی رشته معماری است . تحقیق حاضر به لحاظ ماهیت ، توصیفی -تحلیلی محسوب می شود. این پژوهش در دسته تحقیقات کاربردی قرار میگیرد، زیرا به دنبال حل مسائل اجرایی و واقعی از طریق ارائه راهکارهایی جهت افزایش کیفیت آموزش معماری با استفاده از بررسی عوامل موثر بر حرفه و کسب تجربه از بازارکار در آموزشهای دانشگاهی معماری است . از نظر فرآیند انجام تحقیق ، ترکیبی از روشهای کمی و کیفی است که برای گردآوری اطلاعات لازم آن از تکنیک پیمایش و گردآوری میدانی اطلاعات استفاده شده است . از نظر منطق تحقیق می توان تحقیق حاضر را در زمره مطالعات استقرایی دانست که سعی شده از دادههای گردآوری شده، عوامل و متغیرها اکتشاف شوند. بر اساس نتایج بدست آمده از پرسشنامه ها و مطالعات صورت گرفته ، عوامل موثر بر حرفه و کسب تجربه از بازارکار در آموزشهای دانشگاهی رشته معماری عبارتند از؛ سرفصل ها و دروس آموزشی ، دورههای کارآموزی ، عدم برقراری ارتباط با محیط حرفه ای در مراکز آموزشی ، کمبود ارتباط صحیح موارد آموزشی با فعالیت های حرفه ای و ... می باشد. در رشته معماری میتوان آموزش را از طریق پیشنهادهایی نظیر تغییر سرفصل های آموزشی ، ارتباط برقرارکردن با دفاتر و شرکت های ساختمانی در محیط دانشگاهها و همکاری در پروژههای معماری ، دعوت از معماران حرفه ای در دانشگاهها و برقراری ارتباط میان دانشجویان و معماران حرفه ای در دوران تحصیل ، برگزاری صحیح دورههای کارآموزی در زمان تحصیل و ... به حرفه نزدیک کرد.

کلمات کلیدی:
معماری ، آموزش معماری ، حرفه معماری ، کسب تجربه ، بازارکار.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1641073/