هوشمند سازی شهرک های مسکونی ساحلی فرصت ها و چالش ها در مدیریت انرژی و دستیابی به طراحی پایدار

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE07_521
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرزاد راقب قاضیانی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته معماری ، کیلومتر ۶ جاده رشت - قزوین ، مجتمع دانشگاه گیلان . ایران ،

چکیده

امروزه پایداری و توسعه پایدار به منظور کاهش آلودگی های زیست محیطی و بهینه سازی مصرف انرژی مورد توجه طراحان ، برنامه ریزان شهری و معماران قرارگرفته است . این نوع نگرش در طراحی در واقع واکنشی به بحران های پیش آمده در دنیای صنعتی و مدرن امروز به شمار می آید . طراحی و ساخت مجتمع های مسکونی هوشمند راه حلی خلاقانه برای پسخگویی به این بحران ها با ایجاد ساختمانهای پایدار اجتماعی تر، دوستدار محیط زیست تر و اقتصادی تر می باشد . به منظور نیل به این هدف، فناوری ها و سیستم های مختلفی به کار گرفته شده که با پیشرفت روزافزون تکنولوژی نیازمند به روز رسانی می باشند . از جمله این پیشرفت ها می توان به مصالح و روش های هوشمند سازی اشاره کرد . بطوریکه با دریافت و پردازش رویدادها و اطلاعات محیطی و توسط خواصی چون وفق پذیری ، بهگزینی ، عملکرد سریع ، عملکرد خودکار و بی واسطگی قادرند نسبت به محیط واکنش مناسب نشان دهند . براساس موارد مطرح شده فوق، هدف از این تحقیق ، طراحی مجتمع مسکونی هوشمند پایدار جهت پاسخگویی به تغییرات محیطی و نیازهای متغیر کاربران می باشد. در این تحقیق ابتدا مفاهیم اصلی همچون مجتمع مسکونی ، توسعه پایدار، طراحی پایدار و انعطاف پذیری مورد بررسی قرار گرفته است . پس از آن راهکارهای مختلف هوشمند سازی یک مجتمع مسکونی انعطاف پذیر با مد نظر قراردادن اصول معماری پایدار، و در پایان مدیریت داده ها بر اساس سه مرحله جمع آوری اطلاعات ، تحلیل و پردازش داده ها و برنامه ریزی و عمل ارائه گردیده است . این تحقیق ، یک تحقیق کاربردی موردی ( مجتمع مسکونی ساحلی سی شاین انزلی ) می باشد و در بخش مبانی نظری ، از روش توصیفی و تحلیلی استفاده گردیده است .

کلیدواژه ها

مجتمع مسکونی ساحلی . طراحی پایدار . هوشمند سازی . مدیریت داده . معماری انعطاف پذیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.