مقایسه تمدنهای بین النهرین و مصر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE07_498
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 926
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر صلاحی

دانشجوی دکتری ،معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

چکیده

تمدن مصر در اطراف رودخانه نیل ساخته شده است و بین النهرین در منطقه حاصل خیز دجله و رود فرات میباشد بین النهرین و مصر هر هر دو براساس آب شکل گرفته.اند هدف اصلی این پژوهش مقایسه بین دو تمدن بزرگ بین النهرین و مصر در سالهای اولیه سکونت آن ها میباشد. روش تحقیق در این پژوهش کیفی میباشد که بر اساس مطالعات کتابخانه ای و تجزیه و تحلیل آنها توسط محقق صورت گرفته شده است. در قسمت نتیجه گیری تفاوتها شامل زمان، مکان و طبقات اجتماعی و کشاورزی در آنها میباشد اما تفاوت های اصلی در سیستم سیاسی و اداره شهرها و عملکردشان در اداره کشور بوده است همچنین معابد در بین النهرین به منظور پرستش خدایان و در مصر به منظور مقابر و قصرهای سلطنتی استفاده میشد. بیشترین مصالح استفاده شده در بین النهرین خشت و آجر و در مصر سنگ میباشد. همچنین بزرگ ترین تفاوت در نحوه نگرش به جهان هستی میباشد در بین النهرین وحشت انسانها از خدایان میباشد میباشد و برای دنیای پس از مرگ جایگاه زیادی را قائل نمیشدند. برعکس در مصر وحشتی وجود نداشت و آنها این دنیا را فانی میدیدند و برای رسیدن مقبره داشتند و فکر میکردند که دنیای پس از مرگ نیز مانند همین دنیا به مادیات احتیاج پیدا میکنند هنر آنها در مجسمه سازی و نقاشی و معماری در خدمت تصوراتش از دنیا بوده است یکی دیگر از تفاوتهای عمده آنها در نوشتن خط بوده است که مصریان از خط هیروکلیف که علت ایجاد آن مصور کردن و تاریخ نگاری بوده است و بین النهرین از خط میخی که علت استفاده آن ارتباط با ملل همسایه و تجارت بوده است، استفاده میکردند. مصریان بسیار افراد خوشبینی بودند اما مردمان بین النهرین مردمی بدبین بودند.

کلیدواژه ها

تمدن بین النهرین، تمدن مصر،معماری تمدن ها، فرهنگ تمدن ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.