بررسی عددی اثرات زمین لغزش قدیمی در شهر تبریز بر خصوصیاتژئوتکنیکی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE07_474
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 107
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهدبهجت علی رضا

دانشجوی دکتری مهندسی عمران دانشگاه تبریز، ایران

محمدحشمت عبدالکریم

دانشجوی دکتری مهندسی کامپیوتر دانشگاه تبریز، ایران

چکیده

ساخت و ساز در مناطق دارای گسلهای فعال یا ساخت سازه های مهم بر روی خاکهایی که قبلا لغزشهای زمین قدیمی را تجربه کرده اند از جمله مواردی است که خطر بالقوه بالایی برای جان انسانها و ضرر مالی .دارند در این تحقیق بررسی عددی برای اثرات زمین لغزش قدیمی در شهر تبریز بر ویژگیهای ژئوتکنیکی که در آن خاک مارن در سایت به دلیل لغزشها به شدت دچار اختلال شده و درزه های مختلف در لایه های خاک و گچ ایجاد شده است استفاده خواهد شد برای این هدف از یک روش اجزای محدود تصادفی با استفاده از شبیه سازی مونت کارلو برای تحلیل پایداری شیب سایت استفاده میشود و بدترین توزیع پارامترهای مقاومت برشی برای بررسیهای بیشتر انتخاب میشود تجزیه و تحلیل اجزای محدود تصادفی با استفاده از نرم افزار OPTUM G۲ انجام خواهد شد. نشان داده شده است که خواص ژئوتکنیکی سایت مفروض دچار اعوجاج قابل توجهی شده است که با مشاهدات ژئوتکنیکی در محل مطابقت دارد. نتایج به دست آمده به نظر میرسد که اعمال پی رافت برای ساختمان مورد انتظار رفتار استاتیکی و لرزه ای را بهبود می بخشد. برای شرایط بارگذاری ،استاتیک فونداسیون نواری موجود ظرفیت تحمل نشستها را ندارد و نشستهای غیر مجاز رخ خواهد داد. با این حال فونداسیون رافت سکونتگاه ها را ۳ برابر کمتر از مقادیر مجاز می.کند. الگوی استقرار این دو پایه نیز متمایز است. حالی که پایه نواری منجر به نشستهای غیر یکنواخت میشود ساختمان با پی رافت تغییر شکل یکنواختی را به همراه خواهد داشت. تحلیل های لرزه ای و استاتیکی نشان میدهد که کاربرد پی رافت در شرایط استاتیکی نسبت به موقعیتهای بارگذاری لرزه ای کارایی بیشتری دارد.

کلیدواژه ها

لغزش زمین، شبیه سازی ،مونت کارلو ،خواص ژئو تکنیکی، OPTUM G۲

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.