بررسی خصوصیات مکانیکی بتن غلتکی روسازی با سنگدانه های بازیافتی از نخاله های حاصل از تخریب ساختمانها

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE07_374
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 265
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی رنجبری

کارشناسی ارشد سازه، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی جهاد دانشگاهی، گروه عمران، کرمانشاه، ایران،

محمدهادی توانا

استادیار گروه مهندسی عمران، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

چکیده

در این پژوهش تاثیر وجود مصالح بازیافتی و تراشه های آسفالتی بر روی خواص مکانیکی مقاومت فشاری، کششی و مدول الاستیسیته در سنین بتن غلتکی ۷، ۲۸ و۹۰ روزه بررسی شده است نتیجه ای که از آن حاصل شد این است که مقاومت فشاری در مصالح بازیافتی نسبت به مخلوط کنترل کاهش پیدا کرده و در مدول الاستیسیته هم همین روند را مشاهده کرده ایم اما مقاومت کششی مصالح بازیافتی نسبت به مخلوط کنترل افزایش را داشته است. با افزودن نیم درصد الیاف در مخلوط مقاومت فشاری تغییر آنچنانی نکرد ولی مقاومت کششی افزایش داسته است. با افزودن تراشه آسفالتی در بتن غلتکی طرح ها به صورت بخشی از ریزدانه و یا درشتدانه اثر مخربی بر مشخصات مکانیکی آن ایجاد کرده است همچنین مطالعاتی روی خواص مصالح بازیافتی صورت گرفته و به این نتیجه رسیدیم مصالح بازیافتی حاصل از فرآوری نخاله های ساختمانی به صورت شن و ماسه مورد استفاده در این تحقیق وزن مخصوص پایین تری نسبت به مصالح طبیعی داشته و در مقابل به علت جذب آب بالا رطوبت بهینه و نسبت آب به سیمان بالاتری نسبت به مصالح طبیعی برای ساخت بتن غلتکی داشت. بررسی عملکرد سنگ دانه ها در شکست آزمونه ها نیز بررسی شد به این نتیجه دست یافتیم که مسیر انتشار ترکها هنگام شکست نمونه ها یر خلاف مصالح طبیعی از مسیر سنگدانه ها نمیگذرد که علت آن چسبندگی مناسبی بین مصالح بازیافتی به دلیل موائد آن ایجاد نمیشد. در نتیجه گیری کلی این تحقیق به میتوان از بتن با مصالح بازیافتی برای پیاده رو ها یا حتی کف پارکینگ های سبک استفاده کرد ولی به عنوان بتن غلتکی برای راه ها باید خواص مکانیکی آن را بهبود بخشید.

کلیدواژه ها

مصالح بازیافتی ، تراشه آسفالتی، بتن غلتکی،تراشه آسفالتی، الیاف پروپیلن، RAP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.