مدل‌سازی پارامتر شوخی رودخانه مارون با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش منطقه ای مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: MALAYERCIVIL01_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1121
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهر رجایی

دکتری عمران آب - محیط زیست، استادیار گروه عمران دانشگاه قم

فرهاد صدیق

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های هیدرولیکی گروه عمران دانشگاه قم

چکیده

رودخانه مارون یکی از سر شاخه‌های رودخانه جراحی و از رودخانه‌های مهم استان خوزستان می‌باشد . اهمیت مطالعات کیفیت رودخانه مارون از آنجا مشخص می‌شود که این خود در مسیر خود آب مورد نیاز شهرها ، روستاها و نیز هزاران هکتار اراضی کشاورزی ، باغات ، نخلستان ها و کارخانجات صنعتی را تأمین نموده و در نهایت به تالاب شادگان منتهی می‌گردد . در این مقاله، عملکرد شبکه‌های عصبی مصنوعی در مدل کردن تغییرات شوری آب رودخانه مارون در ایستگاه‌های مارون- بهبهان و مارون- چم نظام مورد بررسی قرار گرفته است . داده‌های استفاده شده در این ایستگاه‌ها در بازه سال‌های 1360 تا 1387 می‌باشد. غلظت یون‌های سدیم ، کلسیم، منیزیم، کلر، سولفات ، بی کربنات ، pH ، دبی و روز- سال به عنوان پارامترهای ورودی مدل و هدایت الکتریکی EC)) به عنوان پارامتر خروجی در نظر گرفته شد. مشاهده شده شبکه‌های عصبی مصنوعی قادر به مدل سازی پارامتر EC با ضریب هم‌بستگی بسیار بالا محوطه بسیار کم می‌باشد. در ادامه میزان حساسیت EC نسبت به هر یک از پارامترهای ورودی بررسی شد و در سن بالای یون‌های سدیم به کلرنسبت به دیگر پارامترها مشاهده گردید .

کلیدواژه ها

رودخانه مارون، کیفیت آب، شبکه‌های عصبی مصنوعی، شوری، هدایت الکتریکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.