پیشبینی سرزندگی تحصیلی بر اساس خودکارآمدی تحصیلی و نقش واسطه ی ادراک از محیط مدرسه در دانش آموزان پایه ششم ابتدایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE07_296
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 263
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمال مرادپور

استادیار دانشگاه فرهنگیان کردستان

فاطمه بازوبندی

کارشناس ارشد آموزش ابتدایی

زهرا معزی

آموزگار

نازدار فتحی

آموزگار

چکیده

هدف پژوهش حاضر پیشبینی سرزندگی تحصیلی بر اساس خودکارآمدی تحصیلی و نقش واسطهای ادراک از محیط مدرسه در دانشآموزان پایه ششم ابتدایی است. پژوهش حاضر پژوهش توصیفی به شیوه همبستگی از نوع معادلات ساختاری می باشد. جامعه آماری در این پژوهش شامل دانش آموزان پایه ششم ابتدایی شهرستان سقز در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بودند که ۲۰۰ نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. همچنین روش نمونه گیری به صورت نمونه گیری تصادفی طبقه ای با رعایت نسبتها (دختر و پسر، شهری و روستایی) است که پرسشنامه ها به صورت آنلاین و در گروه های مجازی توزیع شدند. ابزار اصلی تحقیق در این پژوهش پرسشنامه های، مقیاس سرزندگی تحصیلی دهقانیزاده و حسین چاری (۱۳۹۱)، پرسشنامه خودکارآمدی تحصیلی جینک و مورگان (۱۹۹۹) و پرسشنامه ادارک از محیط کلاس جنتری گابل و ریزا (۲۰۰۲) می باشند. برای تحلیل داده ها از روش حداقل مجذورات جزیی به کمک نرم افزار اسپیاساس و مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد که بین خودکارآمدی تحصیلی و سرزندگی تحصیلی دانش آموزان رابطه معناداری وجود ندارد. اما بین ادراک از محیط مدرسه و سرزندگی تحصیلیدانش آموزان رابطه معناداری وجود دارد و ضریب مسیر آن برابر با ۰/۳۳ می باشد. با توجه به نتایج ادراک از محیط مدرسه توانستدر رابطه بین خودکارآمدی تحصیلی و سرزندگی تحصیلی موثر باشد، در نتیجه ادراک از محیط مدرسه نقش میانجیگری را در رابطه بین خودکارآمدی تحصیلی و سرزندگی تحصیلی ایفاء می کند. بنابراین ادراک از محیط مدرسه از عوامل مهم و مرتبط با سرزندگی تحصیلی دانش آموزان می باشد.

کلیدواژه ها

سرزندگی تحصیلی، خودکارآمدی تحصیلی، ادراک از محیط مدرسه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.