حساسیت طیفی بالا به روش حسگری چند مدی در حسگر تشدید پلاسمونسطحی و استفاده از آن جهت اندازه گیری ضخامت لایه جاذب با ضریب شکستمشخص

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE07_271
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا صدیقی

کارشناسی ارشد فیزیک دانشگاه ارومیه، ارومیه

اسماعیل فرهنگیان

کارشناسی ارشد فیزیک دانشگاه ارومیه، ارومیه

چکیده

در این مقاله حسگر تشدید پلاسمون سطحی مورد مطالعه قرار گرفته است. از آنجایی که طلا و نقره دو فلزی هستند که در کاربردهایپلاسمونیک بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند، طیف بازتابندگی حسگر تشدید پلاسمون سطحی را برای هر کدام از آنها محاسبه کردیم ونشان دادیم که طیف بازتابندگی برای طلا در طول موجهای کوچکتر از ۶۰۰ نانومتر به دلیل افزایش جذب نسبت به نقره رفتارمتفاوتی نشان میدهد .همچنین با توجه به نمودارهای بازتابندگی برحسب طول موج و میزان حساسیت طیفی در حسگر تشدیدپلاسمون سطحی به بررسی منشا حساسیت طیفی بالا در آن پرداختیم و نشان دادیم که به روش حسگری چندمدی رسیدن بهحساسیت طیفی در این حسگر امکانپذیر است. در نهایت و با توجه به حساسیت طیفی بالاتر و همچنین سازگاری زیستی بهتر طلا،جهت تعیین ضخامت لایه جاذب، از حسگر تشدید پلاسمون سطحی با فلز طلا استفاده کردیم و نشان دادیم که در طیفبازتابندگی، با تغییر ضخامت لایه جاذب به میزان بسیار کوچک، جابه جایی طیفی قابل توجهی ظاهر میشود و در نتیجه میتوان ازآن جهت آشکارسازی و تعیین ضخامت مولکو لهای زیستی استفاده کرد.

کلیدواژه ها

حساسیت طیفی، حسگر تشدید پلاسمون سطحی، روش حسگری چندمدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.