عملکرد متفاوت شهرداری منطقه دو کلانشهر شیراز در اتمام پروژه های شهری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE07_238
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 135
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرسول حسن زاده

کارشناس عمران شهرداری منطقه دو شیراز، شیراز، ایران

چکیده

عرصه های عمومی مهمترین بخش شهرها و محیطهای شهری بشمار می آیند چرا که در چنین عرصه هایی بیشترین تماس و تعامل بین انسانها رخ میدهد. این عرصه ها تمامی بافت شهری را که مردم بدان دسترسی فیزیکی و بصری دارند را شامل می شوند. یکی از مهمترین این عرصه ها، توسعه پروژه های عمرانیاند. در گذشته نقش غالب پروژه های شهری به زیباسازی و ظاهر سازی محیط محدود می شد اما امروزه کارکرد این فضاها در سطح شهرها از چهار دیدگاه عملکرد ارتباطی و جاده ای، عملکرد کالبدی در ساخت شهر، عملکرد اجتماعی روانی و نهایتا اقتصادی، تجاری، مسکونی و اداری قابل بررسی و طراحی هستند. اگرچه بیشتر شهروندان مقیم شهر از مزایا و تاثیرات غیر مستقیم پروژه های شهری بر زندگی خود آگاه هستند اما این تاثیر و کنش متقابل میان برخورداری از امکانات شهری و عدم بر خورداری از آن بر زندگی آن ها توسط پژوهشهای گوناگونی به اثبات رسیده است. دسترسی عادلانه به امکانات و پروژه های شهری و حفظ و نگهداری آن از مولفه های اساسی توسعه پایدار و عدالت اجتماعی است. توسعهای که نیازهای کنونی بشر را بدون مخاطره افکندن نیازهای نسل آینده، برآورده ساخته و در آن به نسلهای فردا نیز توجه شود توسعه پایدار نامیده میشود. سیاست توسعه درونزای شهری، از سیاستهای سه گانه توسعه شهری است که میتواند پاسخگوی بسیاری از نیازهای مردم، ازجمله اسکان سرریز جمعیت شهری و ارتقای سرانه های خدمات شهری باشد و مادامی که در شهر ظرفیت لازم وجود دارد، استفاده از سایر سیاستهای توسعه شهری، تحمیل هزینه های اضافه بر محیط است. شایان ذکر است که نسبت درآمدهای پایدار مانند ارزش افزوده و عوارض آلایندگی و ناپایدار مانند عوارض پروانه شهرداری در حال حاضرتقریبا۵۰ درصد است و به هر میزان که شهر توسعه یافتهتر باشد در آمدهای پایدار بیشتری نیاز خواهد بود. توسعه شهر نیازمند جذب سرمایه گذار بوده و اگر درهای توسعه شهری باز شود سرمایه گذاران بسیاری آماده سرمایه گذاری در کلانشهر هستند. محدودیت منابع مالی از مهمترین و بزرگترین چالش های پیش روی مدیران شهری در شهرهای مختلف بحساب آمده و با توجه به طرح های مختلف و توجیه پذیری آنها از نظر عمرانی و اقتصادی، محدودیت های مالی خود مانعی برای اجرای آن طرح ها شده اند. در این پژوهش به عملکرد متفاوت شهرداری منطقه دو کلانشهر شیراز در اتمام پروژه های شهری پرداخته و نتایج در قالب جداول و نمودارهای مختلفی ارائه شده است.

کلیدواژه ها

پروژه های عمرانی شهری، عملکرد متفاوت شهرداری منطقه دو کلانشهر شیراز، اتمام پروژه های شهری، شهرداری منطقه دو کلانشهر شیراز، تحلیل عاملی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.