ارائه راهکار ترکیبی به منظور تشخیص بیماری افسردگی با رویکرد تکنیک داده کاوی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
- کد COI اختصاصی: ICRSIE07_211
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 313
نویسندگان
کارشناسی ارشد گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه غیرانتفاعی دیلمان ، لاهیجان، ایران
استادیار گروه کامپیوتر، دانشگاه گیلان ، رشت، ایران
دانشجوی دکتری مهندسی برق اکترونیک، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
چکیده
تشخیص بیماری در مراحل اولیه یک کار مهم است، بنابراین، توسعه ابزار پیشبینی برای ارزیابی این خطر از نظر پزشکی مورد توجه است. امروزه در حوزه ی اطلاعات پزشکی تکنیک داده کاوی مورد استفاده قرار می گیرد. دادهکاوی شامل الگوریتمهای یادگیری خودکار، استخراج و شناسایی اطلاعات مفید از داده ها میباشد. تمرکز اصلی در استفاده از داده کاوی در مسئله افسردگی بر اساس روشهای دسته بندی در داده کاوی میباشد. بیماری افسردگی ازجمله مشکلاتی می باشد که تشخیص آن به بررسی عوامل متعددی بستگی دارد. در پژوهش حاضر با استفاده از روشهای یادگیری ترکیبی، تشخیص افسردگی و عدم افسردگی بررسی شده است. مجموعه داده مورد بررسی شامل ۶۰۰ بیمار با ۳۱ ویژگی میباشد. این مجموعه داده با روشهای تصادفی و اعتبار سنجی متقابل به دو مجموعه آموزشی و آزمایشی تقسیم شده است. با روش تصادفی درصد خاصی از بیماران با دو برچسب مختلف به عنوان مجموعه داده آموزشی انتخاب شده اند. این مجموعه داده در روشهای ترکیبی با اعتبار سنجی متقابل آموزش داده شده و نتایج حاصل شده از روش پیشنهادی با روشهای متداول دستهبندی از جمله درخت تصادفی و درخت j۴۸ با معیارهای دقت، صحت و فراخوانی مقایسه شده است. نتایج حاصل شده نشان دهنده برتری روش پیشنهادی با معیار دقت نسبت به روشهای مورد بررسی میباشد.کلیدواژه ها
افسردگی، داده کاوی، یادگیری ترکیبی، یادگیری خودکارمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.