بررسی تاثیر عملکرد شهرداری کلانشهر شیراز بر بهبود سیستم زیربنایی مبتنی بر توسعه شهری (با تاکید بر مدل (ExpertChoice

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE07_205
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 174
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین محمودی

کارشناس عمران معاونت فنی و عمرانی شهرداری شیراز، کارشناس ارشد عمران، شیراز، ایران

علی شیردل

کارشناس سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی، کارشناس ارشد شهرسازی، شیراز، ایران

وحید قنبری

کارشناس عمران معاونت فنی و عمرانی شهرداری شیراز، شیراز، ایران

چکیده

در کشورهای کمتر توسعه یافته و یا در حال توسعه، موضوع برنامه ریزی شهری، علاوه بر مسائل و تنگناهای عمومی برنامه ریزی و مدیریت، با برخی مشکلات مضاعف و ویژه روبرو بوده که به ساختارهای خاص اقتصادی - اجتماعی آنها مربوط میشود. رشد سریع جمعیت شهرنشین، بی ثباتی نظام سیاسی و اداری، بحرانهای اقتصادی، ضعف زیرساختهای کالبدی، ضعف نهادهای برنامهریزی و مدیریت، کمبود روحیه برنامه ریزی و مشارکت و غیره از مهمترین عواملی هستند که با ماهیت برنامه ریزی، یعنی آینده نگری و نظم بخشی، در تضاد قرار دارند. یکی از تعارضات بنیادی در شهرهای کشورهای در حال توسعه، پیدایش ساختارهای چندگانه اقتصادی - اجتماعی است که ساختار کالبدی فضایی شهرها را نیز، دستخوش تعارض و چندگانگی کرده است. نظام برنامه ریزی شهری در ایران عمدتا متکی بر طرح های جامع و تفصیلی می باشد. در کلانشهر شیراز برنامه ها و طرح هایی که در سطح شهر تدوین و اجرا می شود متناسب با توانایی ها و پتانسیل های موجود نبوده و توانایی حل مشکلاتی را که شهر با آن مواجه است را ندارند. لذا شناسایی قابلیت های مختلف طبیعی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی شهر ضروری بوده تا از این طریق رویکردی پایدار در توسعه شهری تدوین گردد. رویکرد مذکور در ارتقاء زندگی شهروندان و کاهش فقر شهری موثر بوده و زمینه مشارکت مسئولین و شهروندان درراستای راهبردهای تدوین شده را فرآهم می آورد. بنابراین داشتن نگاه راهبردی در خصوص سرمایه گذاری و رشد به منظور بهره گیری از فرصتها برای کلانشهر شیراز امری حیاتی است. در این پژوهش با ارزیابی تاثیر عملکرد شهرداری کلانشهر شیراز بر بهبود سیستم زیربنایی مبتنی بر توسعه شهری و بررسی سیر تحول برنامه ریزی در کلانشهر شیراز سعی گردیده، ضرورت به کارگیری رویکرد راهبرد توسعه شهری با تاکید بر عملکرد شهرداری شیراز تبیین گردد. نتایج این پژوهش نشان داد که مهمترین تاثیر عملکرد شهرداری کلانشهر شیراز بر بهبود سیستم زیربنایی مبتنی بر توسعه شهری فاکتورهای مرتبط به سرمایه گذاری میباشد. همچنین در مورد زیرمعیارها نیز، به ترتیب .۱ سرمایه گذاری بخش خصوصی، .۲ حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش توریستم و گردشگری، .۳ احیاء اماکن تاریخی شهر و واگذاری آن به بخش خصوصی، .۴ ایجاد تسهیلات و سیاستهای تشویقی برای جذب سرمایه گذاری در بخش گردشگری و نهایتا .۵ ایجاد زمینه برای واگذاری سهام مکانهای توریستی به مردم دارای پنج رتبه اول برتر میباشند.

کلیدواژه ها

بهبود سیستم زیربنایی شهری، عملکرد شهرداری کلانشهر شیراز، حمایت از توسعه سرمایه گذاری، تحلیل داده ها، مدل .ExpertChoice

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.