ارزیابی امکان بهینه سازی طراحی سیمای منطقه شش شهرداری کلانشهر شیراز متاثر از توسعه موازین شهرسازی نوین (توسط مدل SPSS و آزمون فرضیات)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE07_201
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 195
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید خسروی زاده

کارشناس فنی شهرسازی شهرداری زرقان و دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش مدیریت ساخت دانشگاه آزاد شیراز، زرقان، ایران

چکیده

در دوران معاصر، پس از انتقادهای فراوانی که به صنعتی شدن و ماشینی شدن زندگی در شهرها و فضاهای شهری شد، اهمیت مفهوم انسان مداری و پیاده راه ها در فضاهای شهری افزایش، روز افزونی یافت. پیادهراه ها، محل حضور همه شهروندان و مشارکت آنان در زندگی جمعی است. به همین دلیل وجود آنها در شهر به ارتقای تصویر ذهنی افراد از شهر کمک میکند. پیاده راه ها در مقیاس شهر عمل میکنند و باید پذیرای گروه های مختلفی از شهروندان با اندیشه، احساس و ادراک فضا، سن، جنس و تواناییهای جسمی متفاوت باشند. در پیادهراه ها باید همواره زندگی اجتماعی در جریان باشد و سرزندگی از ویژگیهای اساسی و اصلی آن است. این فضا همچنین باید خود را همواره با رویدادهای درون خود هماهنگ سازد. لذا انعطاف نیز از ویژگی های مهم در پیادهراه هاست و آنچه حضور همه شهروندان در پیاده راه ها را تضمین میکند، ایمنی این فضا است. برای جذب عابران و ایجاد عامل ایمنی ذاتی، خیابان شهری باید تمایز صریحی بین فضای عمومی و خصوصی ایجاد کند؛ دوم، بناهای حاشیه خیابان باید دارای نما باشند و نه پشت به خیابان؛ سوم، پیاده روی باید بدون هیچگونه توقف یا مکث صورت گیرد . این جذابیت در صورت فعال بودن فروشگاه ها و مکانهای عمومی در هنگام شب به وجود می آید و خیابان به عنوان فضای شهری با عملکرد خوب در ایجاد تجربه نوعی احساس ناخودآگاهانه از همبستگی در بین عابران پیاده است. هدف از انجام این پژوهش ارزیابی امکان بهینهسازی طراحی سیمای منطقه شش شهرداری کلانشهر شیراز متاثر از توسعه موازین شهرسازی نوین می باشد. در این پژوهش با استفاده از روش پیمایشی و با بهره گیری از مطالعات کتابخانه ای و پرسشنامه و بر پایه تحلیل آماری اقدام به ارزیابی بهسازی فضای بصری شهرداری منطقه شش کلانشهر شیراز با تاثیرپذیری از شهرسازی مبتنی بر سلیقه شهروندان خواهد شد. نتایج پژوهش انجام شده گویا معضلاتی در زمینه ی نورپردازی، عرض معابر، فقدان جذابیت محیطی و مواردی از این قبیل بود که معضلات و راهحلهای برون رفت از آن جهت بهسازی سیمای شهری در قالب جداول و نمودارهای مختلفی ارائه شده است.

کلیدواژه ها

توسعه موازین شهرسازی نوین، بهینه سازی طراحی سیمای شهری، منطقه شش شهرداری کلانشهر شیراز، آزمون فرضیات، مدل .spss

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.