استراتژی ها و سیستم های نورگیری در ساختمان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE07_189
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 430
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا عمرانی

دانشجوی دکتری معماری ،دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد اصفهان(خوراسگان)،اصفهان،ایران،

مقدی خدابخشیان کنارکی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد اصفهان(خوراسگان)،اصفهان،ایران،

چکیده

نور طبیعی تاثیر زیادی در سلامت ، فیزیولوژی و روانشناسی انسان دارد. تهیه نور طبیعی در فضاهای زندگی بهترین راه برای ترویج زندگی سالم است . استفاده از نور روز در طول تاریخ معماری همواره موردنظر معماران بوده و روشهای سنتی متعددی در اقلیم های مختلف برای انتقال نور طبیعی به داخل فضا دیده می شود.در این مقاله سعی شده است نورگیر و انواع نورگیری موردبررسی قرار گیرد. دسته بندی هرکدام از انواع نورگیر انجامشده تا بتوان به عنوان راهکار در تامین نور مورداستفاده قرار گیرند. شناخت این روشها و بررسی اصول طراحی آنها می تواند در ایجاد ایدهها و روشهای ابتکاری برای دسترسی به نور روز در معماری موقت کمک کند. نورگیرها به دودسته نورگیری جانبی و نورگیری از بالا تقسیم می شوند. استفاده از سایه بان سقفی و پنجره، آتریوم و ترکیب آن با حیاط، سقف هدایت کننده، پانل های لیزری و هولوگرامی و... از سیستم هایی است که می توان در نورگیری از آنها بهره جست .

کلیدواژه ها

نورگیری ، نور روز، نورگیر جانبی ، نورگیر سقفی ، پنجره، مصرف انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.